Jaka Blažič je bil najboljši strelec Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič je bil najboljši strelec Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Končni rezultat tekme tokrat ni bil v ospredju, najpomembnejše dejstvo je, da so zmaji na parket stopili prvič po 10. marcu in pripravljalno tekmo z moštvom, ki nastopa v elitni Evroligi, izkoristili za dodatno spoznavanje med seboj. Ker je tekma potekala za zaprtimi vrati in je bila prva za obe moštvi v tem pripravljalnem obdobju, sta se kluba dogovorila, da statistike tekme ne bosta javno objavila. Pred vrati dvorane so tako ostale tudi kamere in fotoaparati obeh moštev, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Najboljša strelca zmajev sta bila Jaka Blažič z 21 točkami in Mikael Hopkins s 15. V soboto jih čaka nova tekma v Nemčiji. Pomerili se bodo z Ulmom, ki ga vodi Jaka Lakovič. V sredo v Ljubljano prihaja Nymburk z nekdanjim košarkarjem Olimpije Luko Rupnikom, teden dni pozneje, 9. septembra, pa bo v Stožicah gostoval Bayern.

"Lepo je zmagati, a šlo je za pripravljalno tekmo, zagotovo niti mi niti Bayern trenutno nismo v optimalni formi. Pokazali smo dobro energijo in obrambo, 74 prejetih točk od evroligaša je podatek, ki nam daje upanje za nadaljevanje. Fantje morajo ostati zbrani, še naprej bomo delali, da bomo z vsakim treningom vse boljši in boljši," je povedal ljubljanski trener Jurica Golemac, organizator igre Kendrick Perry pa je dodal: "Seveda je prostora za napredek še mnogo, a ko pripravljalno obdobje začneš z zmago proti tekmovalni, evroligaški ekipi, je občutek dober. Kontrolirali smo število izgubljenih žog, popravili bi lahko naš skok in odstotek prostih metov, vendar za to imamo še nekaj časa. Srčno smo se borili in za to bili nagrajeni z zmago."