Novico je za ESPN danes potrdil Pitinov agent, Drew Rosenhaus. Pitino naj bi ekipo prvič vodil na tekmi 27. decembra, v Grčijo naj bi poletel po božiču. Z ekipo naj bi ostal do konca sezone.

Rick Pitino prihaja v Evropo. Foto: AP
Rick Pitino prihaja v Evropo. Foto: AP

Pitinov cilj je, da se vrne v NBA kot glavni trener, upa pa, da bo dobro opravljeno delo v Panathinaikosu pripomoglo k temu.

Pitino je do zdaj v NBA-ju vodil dve ekipi, Boston Celticse in New York Knickse. Veliko uspehov je dosegel v NCAA-ju, kjer je postal prvi trener v zgodovini študentske lige, ki je z dvema različnima univerzama osvojil naslov prvaka – prvič mu je to leta 1996 uspelo s Kentuckyjem. Njegov izkupiček v NCAA-ju je bil 647 zmag in 392 porazov.

Nazadnje je vodil Louisville, kjer so ga lani odpustili zaradi obtožb o korupciji. Vse od odpovedi se je pogajal z NBA-ekipami, a se je na koncu, kot kaže, odločil za evropski izziv.

Pao odpustil Pascuala
Panathinaikos je danes po skoraj dveh letih odpustil španskega trenerja Xavija Pascuala, ki jim je lani in predlani zagotovil lovoriki državnega prvaka. A v letošnji sezoni grški ekipi ne gre najbolje, stolčka so ga tako stali slabi rezultati, v Evroligi so na 10. mestu s šestimi zmagami in sedmimi porazi. Ta teden jih je visoko premagal Real Madrid, kar naj bi bila kaplja čez rob.

Panathinaikos je Evroligo osvojil šestkrat.