Jure Balažić je s Krko štirikrat postal državni prvak. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Balažić je s Krko štirikrat postal državni prvak. Foto: www.alesfevzer.com

V dresu Slovenije je Balažić zbral 24 uradnih tekem in dosegel 148 točk. Bil je kapetan reprezentance leta 2015 na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in v Franciji.

Balažić je s Krko osvojil štiri naslove državnega prvaka (2003, 2010, 2011, 2012), leta 2011 je bil kapetan moštva, ki je domačemu naslovu dodalo še naslov prvaka pokala Fiba EuroChallenge. Leta 2008 je bil Balažić tudi najkoristnejši košarkar tekme vseh zvezd v Sloveniji.

"Ko je prišla ponudba predsednika kluba, nisem kaj dosti razmišljal. Dejansko sem zadnja leta že nekajkrat premišljeval, kaj bom, ko končam aktivno igralsko kariero. Želel sem ostati v košarki. Ostajam doma, delo pa nadaljujem v matičnem klubu. Želim si, da klubu pomagam po najboljših močeh, da bomo na vseh področjih še uspešnejši, kot smo bili do zdaj. Hvala za ponujeno priložnost in upam, da bom izpolnil klubska in svoja pričakovanja," je dejal 39-letni Balažić, ki je kariero začel v Krki leta 1997.

"S svojimi dragocenimi izkušnjami bo tudi v prihodnje del kluba, kjer je tudi začel svojo športno pot. Na mestu direktorja bo po trinajstih letih nadomestil Mira Župevca. Ta je bil del največjih uspehov v zgodovini kluba in se mu za njegov prispevek iskreno zahvaljujemo," je povedal predsednik Krke Andraž Šuštarič.