Aleksej Nikolić bo v novi sezoni igral v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksej Nikolić bo v novi sezoni igral v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com

"Vsako sezono spremljam Cedevito Olimpijo, tako v regionalni ligi kot tudi v Evropskem pokalu. Klub je imel vzpone in padce, najbolj pa mi je v spominu ostala sezona, v kateri so se v Evropskem pokalu prebili do četrtfinala, kjer je bila na koncu Bursaspor za las boljša. Zagotovo pa me najbolj veseli to, da ljubljansko občinstvo še vedno zna in zmore napolniti Stožice in Tivoli ter podpirati ekipo na pravi način. Upam, da bo tega čim več v prihajajoči tekmovalni sezoni," je dejal košarkar za uradno spletno stran kluba.

Navijači lahko od mene pričakujejo igro klasičnega organizatorja igre, ki zna sprejemati prave odločitve ob pravih trenutkih, razigrati soigralce, umiriti igro, postaviti napad in hkrati odigrati obrambo na drugi strani parketa.

Aleksej Nikolić

Nikolić je iz Slovenije v tujino odšel že zelo zgodaj, leta 2011, 13 let pozneje pa se vrača v slovensko košarko, prvič v članski konkurenci. Cedevita Olimpija bo njegov dom v prihajajoči tekmovalni sezoni, v Ljubljano pa se seli iz Francije, kjer je v zadnji sezoni nosil dres Chalona. "Veselim se sodelovanja z Zvezdanom. Poznam ga iz košarkarskih krogov, spremljal sem njegove ekipe in tudi igral proti njim. Gre za odličnega trenerja, ki bo zagotovo iz vsakega od nas, ki bomo igrali, izvlekel svoj maksimum," je dejal slovenski reprezentant.

Kaj pa lahko navijači pričakujejo od Nikolića v dresu Cedevite Olimpije? "Navijači lahko od mene pričakujejo igro klasičnega organizatorja igre, ki zna sprejemati prave odločitve ob pravih trenutkih, razigrati soigralce, umiriti igro, postaviti napad in hkrati odigrati obrambo na drugi strani parketa. Moje sporočilo za navijače je vabilo, da nas v novi sezoni pridejo podpret v čim večjem številu ob vsaki priložnosti in v vsakem trenutku sezone," je dejal.

Kansai Helios ima novega trenerja

Košarkarje Kansaia Heliosa, finaliste državnega prvenstva v zadnjih treh sezonah, bo v prihodnje vodil Jure Močnik. Kot so sporočili iz kluba, je upravni odbor izkoristil možnost prekinitve sodelovanja z Damjanom Novakovićem in mesto članskega trenerja za tri sezone ponudil Močniku.