Aleksej Nikolić. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksej Nikolić. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi trening v Hali Tivoli je s selektorjevim dovoljenjem izpustil Aleksej Nikolić. Pred dnevi sta se namreč s partnerico razveselila rojstva hčerke Dore in novopečeni očka je dobil nekaj dodatnega oddiha.

Uvodni teden priprav v Zrečah je strokovni štab reprezentance ocenil kot zelo pozitivnega. Reprezentantje so pokazali izjemno delovno vnemo in v odličnem vzdušju opravili devet treningov. Poleg spoznavanja določenih taktičnih zamislic in uigravanju ekipe je bil precejšen del treningov namenjen tudi osvežitvi telesne pripravljenosti.

Sorodna novica Dončić po finalu verjetno s trilateralo Ljubljana-Krk-Pirej

Selektorja Aleksandra Sekulića je zelo razveselilo, da sta Edo Murić in Vlatko Čančar po poškodbah in dolgi odsotnosti s parketa odlično okrevala. Čančar je v Zrečah resda vadil še po individualnem programu in se ekipnim treningom pridružuje v Ljubljani. Murić je na drugi strani že v polnem ritmu in tako kot vedno že navdušuje z izjemno nepopustljivostjo.

"Mislim, da smo v prvem tednu opravili zelo dobro delo. Načrt strokovnega štaba je bil, da igralci po premoru po koncu klubskih sezon znova dobimo prave občutke in se vrnemo v neko optimalno telesno pripravo. Tako za zdaj poteka vse po načrtih in verjamem, da bo tako tudi v Ljubljani. Prav gotovo bomo še več časa namenili uigravanju in naša naloga je, da se vsak izmed nas najde v vlogi, v kateri bo najkoristnejši za ekipo. Hkrati se bližajo že prve pripravljalne tekme in s tem pravi testi," je povedal Jan Špan.

V nedeljo ob 18.30 po slovenskem času bo Slovenija igrala v gosteh z Litvo, prihodnji teden pa se bo v Stožicah dvakrat predstavila svojim navijačem, nasprotnika bosta znova Litva (25. junij) in Brazilija (28. junij).