Željko Obradović je v svoji trenerski karieri osvojil devet naslovov evropskega klubskega prvaka. Foto: EPA
Željko Obradović je v svoji trenerski karieri osvojil devet naslovov evropskega klubskega prvaka. Foto: EPA

60-letni Srb je bil na pogajanjih v Carigradu ves prejšnji teden, nato se je vrnil v Beograd, kjer se je v dogovoru z družino odločil, da ne podaljša pogodbe.

"To je bila ena najtežjih odločitev v mojem življenju. Zdaj si bom vzel enoletni odmor," je v izjavi za javnost med drugim zapisal Obradović.

Novico je že prej potrdilo vodstvo Fenerbahčeja. "Žal, nam je naš trener poslal svoj odgovor in sporočil, da ne bo del ekipe to leto. Kot arhitekta številnih uspehov, ki je prišel v Fenerbahčejevo družino v sezoni 2013/14 in osvojil Evroligo leta 2017, moramo spoštovati njegovo odločitev, legende Fenerbahčeja. On bo vedno del naše družine," so zapisali Turki.

Obradović je s Fenerbahčejem osvojil štiri državne naslove in ekipo popeljal na pet zaključnih turnirjev Evrolige. Prvak je bil enkrat.

V skoraj 30-letni trenerski karieri je osvojil devet evropskih naslovov s petimi različnimi ekipami.

Štart nove sezone Evrolige predviden 1. oktobra

Vodstvo košarkarske evrolige je danes objavilo urnik za sezono 2020/21, ki naj bi se začela 1. oktobra. Najbolj kakovostno evropsko klubsko tekmovanje, v katerem ne bo nobenega slovenskega moštva, bo imelo predvidoma 34 krogov rednega dela sezone, ki se bo končala 8. in 9. aprila 2021.