Jaka Blažič je bil eden od temeljev Cedevite Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič je bil eden od temeljev Cedevite Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

32-letni branilec se je v Stožice vrnil leta 2019, ko se je s Cedevito Olimpijo začela nova zgodba v Ljubljani. V treh sezonah je bil najboljši košarkar zeleno-oranžne zasedbe.

V sezoni prejšnji sezoni je v Evropskem pokalu v povprečju dosegal 15,4 točke, 4,8 skoke in 3,6 asistence na tekmo, v regionalni ligi pa 14,1 točke, 4,9 skoke in 2,5 podaje. V Evropskem pokalu je bil izbran v drugo peterko, v regionalni ligi pa znova v idealno peterko.

Blažič bo zdaj igral za Bahçeşehir Koleji, ki je v prejšnji sezoni osvojil naslov prvaka Fibinega Evropskega pokala.

"V treh sezonah, ki jih je preživel v Cedeviti Olimpiji, je Jaka dozorel v enega od najboljših košarkarjev v Evropi. Ponosni smo, da je bil del naše zgodbe in da smo bili mi del njegove. Zavedali smo se, da ga bomo v Ljubljani izredno težko zadržali, žal pa je prišel dan, ko se naše skupne poti razhajajo," je povedal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Gnjidić iz Cibone v Cedevito Olimpijo

Dan po podpisu pogodbe z Amerjem Alibegovićem so iz Cedevite Olimpije sporočili, da v klub prihaja hrvaški reprezentant Lovro Gnjidić.

21-letni branilec je z Ljubljančani podpisal dveletno pogodbo.

"Vesel sem, da prihajam v Cedevito Olimpijo. Prihod v resen klub, ki med drugim nastopa tudi v evropskem pokalu, je zame zagotovo velik korak. Vem, da se pri glavnem trenerju Jurici Golemcu dobro dela, moj cilj pa je, da tekom sezone čim bolj napredujem, in da ekipa sezono zaključi s čim boljšimi rezultati," je povedal Gnjidić, ki je v prejšnji sezoni nosil dres zagrebške Cibone.

V prejšnji sezoni je igral na 25 tekmah Lige ABA. V povprečju je na parketu preživel 21,6 minute in v tem času dosegal 5,6 točke, 3,8 asistence in 2,7 skoke na tekmo.