Marcus Keene se je izkazal v Ligi VTB. Foto: EPA
Marcus Keene se je izkazal v Ligi VTB. Foto: EPA

175 centimetrov visoki Keene je imel v pretekli sezoni povprečje 20 točk na tekmo. 26-letni Keene je med letoma 2013 in 2015 igral na kolidžu Youngstown State, nato pa se je preselil na Central Michigan, kjer je v sezoni 2016/17 v povprečju dosegal 20,8 točke, 4,9 podaje in 4,1 skoka.

Profesionalno pot je začel v drugi italijanski ligi pri Cagliariju, kjer je v povprečju dosegal 18,5 točke na tekmo. Sledila je selitev v Azijo. Na Tajskem je zaigral v dresu moštva Mono Vampire, decembra 2018 pa se je vrnil v Združene države Amerike, in sicer v Memphis k ekipi Memphis Hustle, in v G-League na 25 tekmah v povprečju dosegal 8,2 točke, 2,8 podaje in 2,3 skoka na obračun.

Marca 2019 je sledila selitev v Egis, ki nastopa v korejski ligi, ob koncu leta pa se je preselil v Tajvan k Yulonu.

Golemac pohvalil eksplozivnega, hitrega in atraktivnega košarkarja
"V ekipo smo pripeljali igralca, ki smo si ga resnično želeli. Marcus Keene vedno igra na vso moč in zdaj resneje začenja svojo evropsko kariero. Ima izkušnje iz lige VTB in prepričan sem, da bo naše navijače navdušil, saj gre za izredno eksplozivnega, hitrega in atraktivnega košarkarja," je povedal Jurica Golemac.

Bečirović: Keene je vrsto let ‘letel’ pod radarjem
"Keene je igralec, ki je vrsto let ‘letel’ pod radarjem, in se dokazoval zunaj Evrope, ob prihodu v Ligo VTB pa je zablestel in pokazal razsežnost svojega talenta. Biti najboljši strelec ene od najmočnejših lig v evropski košarki ni mala stvar in veseli smo, da se je odločil, da postane del Cedevite Olimpije. Marcus igra s srcem, želi se dokazati in verjamem, da se bo odlično vklopil v naš sistem igre," je dodal športni direktor Sani Bečirović.