Krilni ali čisti center Jarrod Jones je svoja študentska leta preživel na univerzi Ball State, od tam pa ga je pot vodila na staro celino, kjer je sprva zaigral za ukrajinsko moštvo Kijeva.

Pozneje je 206 centimetrov visoki košarkar igral na Madžarskem za Albo iz Fehervarja, Atomerömü in Szolnoki, zato ima tudi madžarsko državljanstvo, v Franciji za Vichy in Monaco, v Italiji za Pesaro, nazadnje pa je bil v Turčiji, kjer je igral za Darušafako.

Košarkar iz zvezne države Indiana je v svoji karieri tako že zaigral tudi proti svojemu novemu klubu v Eurocupu ter dosegel devet točk. V povprečju pa je v evropskem tekmovanju dosegal 9,8 točke in 6,3 skoka.

"Na igralnem položaju visokega igralci smo po poškodbi Mangoka Mathianga potrebovali zamenjavo. Na tržnici preprosto ni igralca, ki bi lahko tako enostavno zapolnil vrzel, ki je nastala po poškodbi Mangoka," je dejal športni direktor Ljubljančanov Sani Bečirović.

"Za Jarroda smo dobili veliko pohval o njegovi kakovosti in značaju, v svoji karieri pa je zaigral v številnih zelo dobrih kolektivih. Gre tudi za košarkarja, ki lahko igra tako na centru kot tudi na krilnem centru. Zadeti zna tudi z razdalje, zato bomo morali nekoliko prilagoditi igro njegovim značilnostim," je ob tem dejal Jurica Golemac, glavni trener Cedevite Olimpije.