Za Budućnost je v Evroligi letos odigral 15 tekem in v povprečju dosegal 8,9 točke. Foto: www.euroleague.net
Za Budućnost je v Evroligi letos odigral 15 tekem in v povprečju dosegal 8,9 točke. Foto: www.euroleague.net

V Bosni in Hercegovini rojeni 26-letni center, ki je na dveh velikih tekmovanjih branil barve slovenske reprezentance, je sezono začel v podgoriški Budućnosti. Da bo košarkar zamenjal klub, je prek Twitterja sporočil njegov agent Miško Ražnatović, zatem pa je novico potrdila tudi Budućnost, kjer je zdaj prvi center nadarjeni Gruzijec Goga Bitadze.

Sorodna novica Na klopi Budućnosti Džikića zamenjal Repeša

V četrtek bo aktualni prvak Lige ABA v 16. krogu Evrolige gostoval prav v Milanu. Olimpia je na lestvici trenutno deveta, Budućnost pa je 15. V črnogorski prestolnici so medtem zamenjali trenerja. Namesto Aleksandra Džikića je prišel Jasmin Repeša, ki je v svoji karieri že vodil italijansko Olimpio.

Omić že tretje leto zapored menja klub med sezono. Lani je začel pri Hapoelu iz Jeruzalema, pa sezono končal pri Crveni zvezdi. Leto poprej je najprej nosil dres Anadolu Efesa, zatem pa je bil posojen Unicaji iz Malage, s katero je osvojil Evropski pokal. Predtem je bil član Gran Canarie, v Sloveniji pa je člansko košarko igral za Union Olimpijo in Zlatorog. Ob vstopu v leto 2019 je Alen sporočil, da pričakuje prvorojenca.