Pau Gasol velja za najboljšega španskega košarkarja vseh časov. Foto: EPA
Pau Gasol velja za najboljšega španskega košarkarja vseh časov. Foto: EPA

"Po novicah, ki so prišle danes do mene iz Španije, naj povem, da sem popolnoma osredotočen na okrevanje po poškodbi. Nisem se še pripravljen vrniti na parket. Takoj, ko bom imel kake novice, jih bom sporočil," je na Twitterju sporočil Gasol.

Mundo Deportivo je pred tem poročal, da bo Gasol do konca sezone igral za Barcelono, in to brezplačno, saj želi priti v formo pred olimpijskimi igrami, po katerih bo najverjetneje sklenil kariero.

Gasol je Barcelono zapustil pred natanko 20 leti, ko se je podal v Ligo NBA. Tam je ustvaril izjemno kariero in osvojil dva šampionska prstana z Los Angeles Lakersi. V Ligi NBA je za Memphis, LA Lakerse, Chicago in Milwaukee zbral 1362 nastopov.

Julija leta 2019 je podpisal za Portland, za katerega pa zaradi poškodb ni odigral niti ene tekme. S TrailBlazersi se je razšel novembra. Decembra je izrazil željo, da se vrne k Lakersom in združi moči z bratom Marcom, vendar se to ni zgodilo.

Pau Gasol je s Španijo osvojil tri evropske naslove in naslov svetovnega prvaka leta 2006. Na olimpijskih igrah je bil dvakrat srebrn in bronast.