Memi Bečirović se je vrnil na Kitajsko, kjer vodi ekipo Jiangsu Dragons. Foto: AP
Memi Bečirović se je vrnil na Kitajsko, kjer vodi ekipo Jiangsu Dragons. Foto: AP

Košarkarska liga je prva večja športna liga, ki se je nadaljevala na Kitajskem, od koder se je konec lanskega leta virus začel širiti po vsem svetu. Liga je zaradi varnosti igralcev razdeljena na dve skupini, ena igra v Čingdau, druga pa južno v Dongguanu.

Vse tekmo bodo odigrane pred praznimi tribunami. Prvo tekmo po dolgem prisilnem premoru pa sta odigrali ekipi Monkey Kings in Guangsha Lions (95:112). Igralci obeh ekip so se z minuto molka poklonil žrtvam koronavirusa. Ko se je 1. februarja prvenstvo po 30 krogih prekinilo, je bila v vodstvu ekipa Guandong Southern Tigers, ki brani državni naslov.

Več kot polovica od 20 ekip bo prvenstvo sicer končala brez tujih igralcev, saj ti zaradi omejitev potovanja ne morejo priti na Kitajsko. Se je pa Kitajsko že konec marca vrnil slovenski trener Memi Bečirović in sedel na klopi ekipe, ki je po prvem delu prvenstva zasedalo 15. mesto.

Na Kitajskem se je stanje zaradi virusa močno umirjalo, vendar zdaj skrbi dogajanje v Pekingu. V soboto so tako na Kitajskem odkrili 23 novih primerov, vse, razen enega, v prestolnici.