Luka Rupnik se bo reprezentanci pridružil v ponedeljek. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Rupnik se bo reprezentanci pridružil v ponedeljek. Foto: www.alesfevzer.com

V varovanem okolju ljubljanskega mehurčka bo predvidoma opravila deset treningov ter 28. in 30. novembra odigrala tekmi z Ukrajino in Madžarsko. Novi selektor Aleksander Sekulić je v nedeljo sprejel polovico od petnajsterice vabljenih igralcev. Zadnji se bodo v ponedeljek popoldne pridružili Luka Rupnik, Jan Špan in Jordan Morgan, ki imajo še klubske obveznosti.

Barve Slovenije na omenjenih tekmah bodo zastopali Jaka Blažič, Alen Hodžić, Edo Murić (vsi Cedevita Olimpija), Jan Kosi, Luka Lapornik, Miha Škedelj (vsi Krka), Urban Durnik, Jurij Macura (oba Koper Primorska), Gregor Horvat (Cholet/Fra), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics Kazan), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza) in Jan Špan (Dalteco Gipuzkoa).

Slovenija je na uvodnih dveh tekmah kvalifikacij premagala Avstrijo in izgubila z Madžarsko. Na evropsko prvenstvo 2022, ki bo potekalo v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem, se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine.