Bosna je leta 1979 kot prvi jugoslovanski klub osvojila tedanji pokal evropskih prvakov, kar je danes Evroliga. Sarajevčane je vodil Bogdan Tanjević, na parketu pa sta blestela Varajić in tudi že pokojni Mirza Delibašić. V času, ko še ni bilo meta za tri točke, sta skupaj v finalu v Grenoblu proti Emerson Vareseju (96:93) dosegla kar 75 točk. 45 jih je prispeval Varajić, kar je še danes rekord finalov Evrolige.

V Nikšiću rojeni krilni košarkar je v izjemni konkurenci nekdanje skupne države za reprezentanco zbral 126 nastopov. Bil je član srebrne olimpijske zasedbe iz Montreala, leto pozneje pa je s plavimi v Belgiji postal evropski prvak. Trikrat je z Bosno osvojil jugoslovansko prvenstvo, dvakrat pa pokal. Košarko je sicer začel igrati pri Sutjeski iz Nikšića, eno sezono pa je nosil tudi dres Al Aina iz Združenih arabskih emiratov.

Po razpadu skupne države je deloval na Košarkarski zvezi Srbije, bil pa je tudi član olimpijskega komiteja zimskih olimpijskih iger leta 1984 v Sarajevu, med letoma 1987 in 1992 predsednik strokovnega sveta Košarkarske zveze Jugoslavije, med letoma 1996 in 2000 je deloval v jugoslovanskem olimpijskem komiteju, leta 2000 pa je bil športni direktor olimpijske reprezentance Jugoslavije na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000.