DeMarcus Cousins je takole poškodovan odšepal s parketa, pri čemer je bilo hitro jasno, da gre za hujšo poškodbo. Foto: Reuters
DeMarcus Cousins je takole poškodovan odšepal s parketa, pri čemer je bilo hitro jasno, da gre za hujšo poškodbo. Foto: Reuters

Eden najboljših košarkarskih centrov se je poškodoval pri padcu na tekmi 1. kroga končnice proti Los Angeles Clippersom, poznejši pregled z magnetno resonanco pa je pokazal, da gre za hujšo poškodbo.

Cousins je ponedeljkov poraz prvakov proti kalifornijskim tekmecem končal predčasno, s parketa je odšepal že med uvodno četrtino. Torkov pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ima raztrgano mišico leve noge, so potrdili v taboru trikratnih prvakov v zadnjih štirih sezonah (2015, 2017 in 2018).

Sorodna novica Clippersi izbrisali -31, Bojevniki spet izgubili Cousinsa

"Poškodba je tako resna, da bo moral Cousins rehabilitacijo začeti takoj, za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko vrnil na igrišča," so sporočili iz Oaklanda, ameriški mediji pa pišejo, da je za 28-letnega košarkarja že konec sezone.

Trener bojevnikov Steve Kerr je že v ponedeljek po tekmi potrdil, da gre za "zelo resno poškodbo" in da bo Cousins "kar nekaj časa" na seznamu poškodovanih.

Bojevniki so sicer na drugi tekmi uvodnega kroga končnice proti Clippersom doživeli skorajda neverjeten poraz, saj so zapravili 31 točk prednosti in tekmecem omogočili največjo vrnitev v končnici Lige NBA v zgodovini, potem ko so Clippersi na koncu zmagali s 135:131 in izenačili boj na štiri zmage na 1:1.