Slovenija bo naslednji mesec igrala na evropskem prvenstvu, v Strasbourgu se bo v predtekmovanju merila s Turčijo (17. 6.), Belgijo (18. 6.) in BiH-om (20. 6.). Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo naslednji mesec igrala na evropskem prvenstvu, v Strasbourgu se bo v predtekmovanju merila s Turčijo (17. 6.), Belgijo (18. 6.) in BiH-om (20. 6.). Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanca bo priprave na evropsko prvenstvo, ki se bo za Slovenijo začelo 17. junija s tekmo proti Turčiji, začela prihodnjo sredo. Mesec dni dolgih priprav, ki bodo z izjemo turnirja na Slovaškem potekale v Sloveniji, se bodo udeležile Nika Barič, Lea Debeljak, Shante Marie Evans, Zala Friškovec, Teja Goršič, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Maruša Seničar in Tina Trebec.

Cilj: izboljšati 10. mesto iz Srbije
"To je najboljša reprezentanca Slovenije v vsej njeni zgodovini. Dekleta so dovolj izkušena in so dovolj kakovostne, da izboljšajo dosežek s prejšnjega evropskega prvenstva, ko so po porazu v kvalifikacijah za četrtfinale osvojili deseto mesto. Če bodo igralke do prvenstva ostale zdrave, sem prepričan, da bomo enakovredni vsem reprezentancam v Evropi," je na novinarski konferenci povedal selektor Damir Grgić.

Rakete, kot je nov vzdevek slovenski košarkaric, bodo v enem mesecu odigrale sedem prijateljskih tekem. V Laškem se bodo dvakrat pomerile s Črno goro, konec maja sledi turnir na Slovaškem z domačinkami in Poljsko, ki bo nato dvakrat gostovala v Sloveniji, zadnja pripravljalna tekma pa bo 14. junija na prizorišču EP-ja s Francijo.

Zahtevna skupina: Turčija, Belgija in BiH
Kapetanka Nika Barič verjame, da bodo igralke na prvenstvo odlično pripravljene: "Komaj čakamo, da se dobimo in da začnemo priprave. Vse imamo za seboj zelo specifično sezono, nekatere smo jo končale že marca, druge so še v pogonu, zato ne dvomim, da bomo vse fizično dobro pripravljene. Če bomo ostale zdrave, si lahko obetamo dober rezultat. Imamo zahtevno skupino, vendar se bomo tekmic lotile eno za drugo in skušale priti čim dlje."

Slovenija bo tretjič zapored sodelovala na tretjem evropskem prvenstvu. V predtekmovanju se bo v Strasbourgu merila s Turčijo (17. 6.), Belgijo (18. 6.) in BiH-om (20. 6.). Prvouvrščena reprezentanca se bo neposredno uvrstila v četrtfinale, druga in tretja pa bosta igrali repasaž.

Grgić: Slovenska ženska košarka je naredila velik korak naprej