Nika Barič je v statistiko med drugim vpisala 10 podaj. Foto: www.alesfevzer.com
Nika Barič je v statistiko med drugim vpisala 10 podaj. Foto: www.alesfevzer.com

"Rakete", ki so bile v petek s 86:67 boljše od Poljakinj, so dobro začele tekmo in hitro povedle za šest točk (11:5), a so Slovakinje v drugi četrtini ves čas držale stik z varovankami Damirja Grgića in prvi polčas celo dobile s 37:35.

V tretji četrtini so Slovenke prvič povedle s +10 (53:43), pred zadnjimi desetimi minutami pa so vodile z 61:52. Nato so le še zanesljivo nadzirale dvoboj, ob koncu pa so nekajkrat povedle celo s +19, preden so se Slovakinje v zadnji minuti malenkost približale.

V slovenski izbrani vrsti je bila z 20 točkami (met iz igre 8/13) najučinkovitejša Eva Lisec, ki je ob tem v statistiko vpisala še pet skokov in štiri podaje. Mejo desetih točk sta presegli še Zala Friškovec (13) in Teja Oblak (11). Nika Barič je petim točkam in štirim skokom dodala še deset podaj, Shante Evans pa je ob osmih točkah pobrala še osem skokov.

"Mislim, da smo na pravi poti. V prvem polčasu nismo odigrali tako, kot smo si želeli, v drugem pa smo dvignili agresivnost in prišli do visoke prednosti že ob koncu tretje četrtine. V tem trenutku smo svojo fizično pripravljenost dvignili na tako raven, da lahko tri četrtine tekme odigramo na visoki ravni," je povedal selektor Grgić.