Po Španiji in Belgiji je Luka Rupnik nov izziv v tujini našel na Češkem. Foto: www.alesfevzer.com
Po Španiji in Belgiji je Luka Rupnik nov izziv v tujini našel na Češkem. Foto: www.alesfevzer.com

Kot je potrdil za MMC, bo pri članu Fibine lige prvakov prevzel vlogo prvega organizatorja igre. Pri Nymburku bo združil moči z reprezentančnim pomočnikom Aleksandrom Sekulićem, ki je pri 17-kratnih zaporednih čeških prvakih pomočnik že tri leta.

Rupnik je zadnjo sezono preživel v Belgiji pri Antwerpnu, s katerim je igral tudi v Fibini ligi prvakov. Belgijska sezona se je zaradi pandemije predčasno končala, so pa Giantsi na krilih Rupnika, ki je bil izbran za MVP-ja tekmovanja, osvojili pokal. Pred prihodom v Belgijo je bil v Španiji pri Fuenlabradi, še predtem je igral za Lleido, v Sloveniji pa se je uveljavil pri Slovanu, zatem pa je štiri leta preživel pri Olimpiji.

185 centimetrov visoki organizator igre je trenutni član slovenske reprezentance, ki jo je zastopal tudi na dveh evropskih prvenstvih. Zdaj bo oblekel dres češkega prvaka. Sezona se je na Češkem predčasno končala zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19, Nymburk pa je bil 17. zapored okronan za najboljšega v državi.

Trifunović bo znova pomočnik Kokoškova

Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Rado Trifunović bo znova moči združil z Igorjem Kokoškovom. Njegov pomočnik je bil že v slovenski reprezentanci, ko jo je srbski strokovnjak vodil do naslova evropskega prvaka, zdaj pa mu bo asistiral še pri Fenerbahčeju, pri katerem je Kokoškov letos nasledil Željka Obradovića.

"Izjemno vesel in počaščen sem, da se mi je ponudila priložnost delati v tako velikem klubu, kot je Fenerbahče, in hkrati znova sodelovati s tako dobrim trenerjem, kot je Igor Kokoškov. Upam in želim si, da bo ta nova košarkarska izkušnja zelo pozitivna. Na tem mestu bi se rad iskreno zahvalil vodstvu KZS-ja za ponujene priložnosti in podporo ter vsem sodelavcem zveze za čudovitih osem let sodelovanja. Hvala tudi vsem reprezentantom in kolegom iz reprezentančnega štaba. Upam, da se bodo naše poti v prihodnosti še srečale," je povedal Trifunović, ki je v Carigradu podpisal dvoletno pogodbo.

Lapornik na Nizozemsko

Miha Lapornik pa bo kariero nadaljeval na Nizozemskem. To je danes objavil njegov novi klub Den Bosch Heroes. Občasni slovenski reprezentant je z nizozemskim prvoligašem podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22, so sporočili iz kluba.

Nekdanji košarkar Zlatoroga in Olimpije je v zadnji sezoni igral v Litvi za Pieno žvaigždes iz Pasvalisa. Kariero je 194 centimetrov visoki branilec začel v Laškem pri Zlatorogu, v tujini pa je poleg igranja v Litvi zastopal še barve baskovskega Bilbaa in romunskega Cluja. Leta 2016 je debitiral tudi za slovensko izbrano vrsto.

"Komaj že čakam, da spoznam svoje nove soigralce in se jim pridružim na treningih. Iz prve roke želim spoznati tudi klub in mesto. Po vsem, kar sem slišal, so moja pričakovanja zelo visoka," je v izjavi za klub dejal 26-letni košarkar.