Eva Lisec je z metom iz igre 8/10 dosegla 18 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Lisec je z metom iz igre 8/10 dosegla 18 točk. Foto: www.alesfevzer.com
"Ena naših ključnih stvari je agresivna obramba in tako moramo igrati, če želimo premagati naše nasprotnike," je povedala Zala Friškovec. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Damir Grgić tokrat v postavo ni uvrstil Lee Debeljak in Mojce Jelenc, tekmo pa je odprl s peterko Nika Barič, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Shante Evans in Eva Lisec. Tudi tokrat pa je tako kot na vseh dozdajšnjih srečanjih ves čas veliko menjal. V nasprotju s srečanjem na Slovaškem, kjer so Slovenke takoj zagospodarile na igrišču, je bil začetek tekme na Kodeljevem veliko bolj izenačen, v drugi četrtini pa so si z delnim izidom 11:1 priigrale zajetnejšo prednost (32:17), tako da je bilo ob polčasu 47:28.

Ob koncu tretje četrtine so slovenske košarkarice prvič na tekmi povedle s 30 točkami prednosti (65:35).

Z 18 točkami je bila najučinkovitejša Eva Lisec, Zala Friškovec jih je dodala 15, Shante Evans (danes je uradno postala članica španskega prvoligaša Perfumerias Avenida, ki je v tej sezoni igral v finalu Evrolige) jih je dosegla 10.

"Pred nami je še deset dni do prvenstva. Malce moramo osvežiti ekipo, nekoliko bomo spustili raven treningov. Pri nekaterih dekletih se nekoliko že pozna utrujenost, a kljub temu mislim, da dobro stopnjujemo formo in da bomo na EuroBasketu tisti pravi," je povedal selektor Damir Grgić.

Slovenke bodo v torek odigrale še eno tekmo s Poljakinjami, nato pa v nedeljo odpotovale proti Strasbourgu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke bodo v torek odigrale še eno tekmo s Poljakinjami, nato pa v nedeljo odpotovale proti Strasbourgu. Foto: www.alesfevzer.com

Zala Friškovec je izpostavila igro v obrambi: "Ena naših ključnih stvari je agresivna obramba, tako moramo igrati, če želimo premagati naše nasprotnike. To je naša igra. Je težko, a s tako postavo, kot jo imamo, z vsemi 12 igralkami lahko ves čas tekme držimo visok ritem igre."

Ekipi se bosta v torek pomerili še za zaprtimi vrati. V nedeljo slovensko ekipo čaka pot proti Strasbourgu in 17. junija uvodna tekma EP-ja proti Turčiji.

Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA – POLJSKA 89:53 (21:16, 26:12, 23:12, 19:13)
Strelke za Slovenijo: Lisec 18, Oblak 8 (8 skokov, 5 podaj), Prezelj 4, Evans 10, Barič 3, Krošelj 8, Seničar 7, Goršič 9, Jakovina, Rupnik 3, Friškovec 15, Trebec 4.