Olimpija je na četrti tekmi drugič zmagala. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je na četrti tekmi drugič zmagala. Foto: www.alesfevzer.com

Francoze je zdesetkal koronavirus, zaradi katerega v Stožice ni prišel niti glavni trener Pascal Donnadieu. Sedmerica gostov iz predmestja Pariza (Eyango Dingo je igral le tri minute) se je dobro upirala favoriziranim zmajem. Nanterre je v prvi četrtini vodil tudi za osem točk. V nadaljevanju je Olimpija vseskozi vodila, vendar se Francozi niso predajali. Še sredi tretje četrtine je bila prednost Ljubljančanov zgolj sedem točk. Največji naskok so si varovanci Jurice Golemca priigrali prav v končnici tekme, ko so povedli za 17 točk.

Pri Olimpiji sta z dvojnim dvojčkom izstopala Rion Brown (17 točk, 11 skokov) in Kendrick Perry (10 točk, 10 podaj). Pri Nanterru je 23 točk dosegel Ivan Fevrier.

Nanterre je je v Ljubljano prišel brez štirih košarkarjev in odigral sproščeno tekmo, na kateri ni imel kaj izgubiti. Mi smo bili po dveh tednih brez tekme nekoliko zadržani, manjkal je pretok žoge, a imeli smo željo in bili dobri v skoku. Čestitke fantom za zmago,” je povedal trener Olimpije Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija do druge zmage v Evropskem pokalu

Po začetnem vodstvu Olimpije so gostje pokazali zobe in dosegli naslednjih sedem točk. Ljubljančani so se vrnili, izenačili izid, a je Nanterre sredi prve četrtine z delnim izidom 8:0 predvsem po zaslugi Fevriera (9 točk) prišel do najvišje prednosti na srečanju. Zmaji so njihovo prednost do konca prve četrtine izničili. Izenačen je bil le še uvod v drugo četrtino, nato pa so zmaji višali naskok in na odmor odšli z najvišjo prednostjo 12 točk (40:28). Pri Olimpiji je v prvem delu največ točk dosegel Brown (13), polovico vseh francoskih točk pa je vknjižil Fevrier.

Namesto da bi Ljubljančani dokončali delo že v tretji četrtini, so nasprotnika vseskozi nekako držali nad gladino. Nanterre se je štiri minute in pol pred koncem približal le na minus sedem (50:43) in celo dobil ta del igre s 23:21. S petimi točkami na začetku zadnje četrtine je razlika narasla na +15, kar je bil začetek konca borbenih gostov, ki pod dvomestni zaostanek več niso prišli.

Olimpija bo prihodnji teden odigrala dve tekmi v Turčiji proti Bursi. Prva v ponedeljek je preložena tekma iz Ljubljane, ki bi jo morali igrati na začetku oktobra, a so bili zmaji v karanteni.

SKUPINA D, 6. krog:
CEDEVITA OLIMPIJA – NANTERRE
75:63 (20:19, 20:9, 21:23, 14:12)
Brown 17 in 11 skokov, Murić 12, Hopkins 11, Perry 10 in 10 podaj, Jones 9; Fevrier 23, Warren 14, Conklin 12.

DOLOMITI E. TRENTO - BURSASPOR 89:80

GRAN CANARIA - PROMITHEAS PATRAS 98:83

Lestvica:                           
DOLOMITI E. TRENTO        5  5 0 10 
GRAN CANARIA              5  4 1  9 
PROMITHEAS PATRAS         5  2 3  7 
CEDEVITA OLIMPIJA         4  2 2  6 
NANTERRE                  5  1 4  6 
BURSASPOR                 4  0 4  4