Slovenski košarkarji bodo četrtič sodelovali na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA
Slovenski košarkarji bodo četrtič sodelovali na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA

Na seznamu ni poškodovanega Eda Murića in Gorana Dragića, ki je dokončno sklenil reprezentančno pot. Edini novinec je Aljaž Kunc. Sekulić je na seznam uvrstil oba naturalizirana tujca Mika Tobeyja in Jordana Morgana. Na svetovnem prvenstvu bo lahko igral le eden.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu, ki se bo začelo 26. avgusta, na Okinavi igrala z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

Seznam Aleksandra Sekulića:

JAKA BLAŽIČ
SAŠA CIANI
VLATKO ČANČAR
JAKOB ČEBAŠEK
ŽIGA DIMEC
LUKA DONČIĆ
ZORAN DRAGIĆ
GREGOR GLAS
GREGOR HROVAT
URBAN KLAVŽAR
ALJAŽ KUNC
MIHA LAPORNIK
JURIJ MACURA
BLAŽ MAHKOVIC
JORDAN MORGAN
ALEKSEJ NIKOLIĆ
BINE PREPELIČ
KLEMEN PREPELIČ
ŽIGA SAMAR
MIKE TOBEY

"Po naporni klubski sezoni imamo za razliko od prejšnjih dveh poletij tokrat precej več časa za počitek in polnjenje baterij za nov izziv, ki je pred nami. Kolikor poznam igralce, pa bodo premor izkoristili tudi že za pripravo na reprezentančno akcijo. Prepričan sem, da bodo vsi vabljeni igralci na priprave za prihajajoče svetovno prvenstvo prišli izjemno motivirani in polni elana. Po dokončni reprezentančni upokojitvi zlatega kapetana Gorana Dragića bo reprezentanca na žalost tudi brez poškodovanega Eda Murića. Zato smo se odločili za nekoliko daljši seznam vabljenih igralcev z željo, da najdemo primerno zamenjavo. Čaka nas sedem izjemnih pripravljalnih tekem in menim, da smo s štabom pripravili kvaliteten program, ki ga bomo izvedli v tradicionalno vrhunskih pogojih za delo,'' je ob objavi seznama sporočil Sekulić.

Na začetku priprav v Laškem oziroma Celju bo vadila sedemnajsterica košarkarjev, saj se bodo Dončić, Čančar in Tobey reprezentanci priključili konec meseca v Ljubljani.

Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v Celju pomerili s Kitajci, nato pa bodo 2. avgusta v ljubljanskih Stožicah gostili Grke. Dva dni pozneje se bodo proti istemu tekmecu pomerili še v Atenah. Po vrnitvi se bo izbrana vrsta merila še s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. Po tekmah s Španijo in ZDA, bodo zaključek priprav opravili v Tokiu, kjer bo tekmec Japonska.