Primorci počasi sestavljajo mozaik za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Primorci počasi sestavljajo mozaik za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

27-letnik je nazadnje igral v Kazahstanu za Astano, s katero je osvojil državni in pokalni naslov. V povprečju je dosegal nekaj čez enajst točk na srečanje.

Igralni karton Američana je obsežen, saj je igral v Avstraliji (Brisbane, Melbourne), na Poljskem (Stal Ostrow), Češkem (Nymburk) in v Španiji (Andorra, Zaragoza). Bil je tudi na naboru za Ligo NBA, a tam ni bil izbran. Igral je v poletni ligi za Atlanto in v razvojnem moštvu Clevelanda.

"Stephena smo si v našem klubu močno želeli. Izredno smo veseli, da se je želja izkazala za obojestransko in da se je odločil pridružiti našemu moštvu. Verjamem, da bo predstavljal pomemben košček igralskega mozaika, ki bo v novi sezoni še dvignil kakovost naše igre," je povedal trener Koprčanov Jurica Golemac.

"Pred podpisom sodelovanja sva se pogovarjala s trenerjem Jurico Golemcem, ki mi je predstavil cilje Sixt Primorske ter mojo vlogo v ekipi. Prišla sva do sklepa, da moj slog igre moštvu lahko pomaga, slednje, na čelu s trenerjem, pa meni, da na košarkarskem parketu še napredujem. Igranje v Sloveniji in Ligi ABA mi prinaša novo izkušnjo, ki se je izredno veselim. Zmagovanje je moj največji košarkarski cilj," je povedal Holt.