Slovenke bodo čez dve leti naskakovale medaljo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke bodo čez dve leti naskakovale medaljo. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je bila edina kandidatka za finalni del, prvenstvo oziroma dve predtekmovalni skupini pa bo gostil še Tel Aviv.

"Za pripravo prvenstva smo se odločili izključno zaradi potenciala naše reprezentance. Slovenska dekleta v prihodnjih dneh odhajajo na evropsko prvenstvo v Strasbourg, kjer spadajo med kandidatke za visoka mesta, čez dve leti pa sem prepričan, da bodo lahko na domačih tleh napadale celo medaljo," je povedal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Slovenija bo drugič gostiteljica evropskega prvenstva Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Leta 2013 je gostila moške, konec junija in na začetku julija 2023 pa se bo pri nas merilo 16 najboljših evropskih ženskih ekip. To bo 39. EP za ženske.

"V primerjavi z evropskim prvenstvom 2013 bo žensko prvenstvo manjši zalogaj, saj bo na njem nastopilo manj ekip, hkrati pa bo Slovenija gostila le dve predtekmovalni skupini ter zaključne boje od četrtfinala naprej. Vsekakor nas do takrat čaka veliko dela," je na novinarski konferenci ženske reprezentance pred odhodom v Francijo dejal predsednik Erjavec.