Slovenke bodo tretjič zapored nastopile na evropskem prvenstvu. Foto: Twitter/KZS
Slovenke bodo tretjič zapored nastopile na evropskem prvenstvu. Foto: Twitter/KZS

Žreb je Slovenkam namenil skupino v Franciji, kjer bodo v predtekmovalni skupini C igrale še z Belgijo, Turčijo in Bosno in Hercegovino. "Rakete" so bile pred žrebom v drugem bobnu. Iz prvega so dobile Belgijo, iz tretjega Turčijo in iz četrtega BiH.

Skupino A sestavljajo Španija, Slovaška, Belorusija in Švedska, skupino B Srbija, Črna gora, Italija in Grčija, skupino D pa Francija, Rusija, Češka in Hrvaška.

"Kot sem že večkrat poudarila, se osebno s tekmicami nikoli ne obremenjujem, saj je na parketu vse odvisno od nas samih. Dejstvo je, da so vse reprezentance v naši skupini zelo kakovostne. Menim, da so vse premagljive, po drugi strani pa z njimi lahko tudi izgubimo. Zagotovo bo manj kot preboj iz skupine veliko razočaranje, če bi skupinski del končale na prvem mestu, pa bi bila že manjša uresničitev sanj. Nastopa na prvenstvu se že zelo veselim," je žreb pospremila kapetanka Nika Barič.

Selektor Damir Grgić pa je dodal: "Zagotovo smo dobili težke nasprotnice. Smo v skupini, v kateri lahko vsak premaga vsakega. A se s tekmicami, ki so vsekakor vrhunske, ne bomo obremenjevali. Verjamem, da bomo s sodelavci pripravili kakovosten načrt priprav in se na prvenstvo dobro pripravili. Upam, da se bomo zbrali zdravi in prvenstvo pričakali v najboljšem stanju. Naredili bomo vse, da izboljšamo rezultat z minulega evropskega prvenstva. V dekleta maksimalno verjamem in se že veselim reprezentančne akcije, ki je pred nami."

Prva reprezentanca iz vsake skupine gre neposredno v četrtfinale. Drugo- in tretjeuvrščene ekipe bodo za četrtfinale igrale repasaž.