Slovenke so na dobri poti k tretji zaporedni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so na dobri poti k tretji zaporedni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com

Na njem je trenutno 13 košarkaric. Zaradi poškodbe oziroma bolezni bosta odsotni Zala Friškovec in Tina Trebec.

Slovenke se bodo v grškem "mehurčku" na Kreti 12. novembra pomerile z Islandijo in 14. novembra z Grčijo.

Na Grgićevem seznamu so Nika Barič (Birevim Elezig), Tina Cvijanovič (Delser LSB Videm), Merisa Dautović (Maribor), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Shante Marie Evans (Artego Bydgoszcz), Teja Goršič (Hannover), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen), Eva Lisec (Roche Vendee Basket), Teja Oblak (USK Praga), Annamaria Prezelj (brez kluba), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln) in Maruša Seničar (Cinkarna Celje).

Slovenke so po dveh odigranih tekmah in zmagah nad Grčijo in Bolgarijo trenutno vodilna reprezentanca skupine A. Nastop na evropskem prvenstvu si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin in pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

"Pred nami je težko pričakovani nov reprezentančni izziv. Tokrat v nekoliko drugačnih okoliščinah, ki bodo za vse reprezentance nekaj novega. Nekaj deklet se je v zadnjih tednih soočalo s takšnimi in drugačnimi težavami in žal tudi v tem ciklu ne bomo zaigrali kompletni. A verjamem, da bodo odsotnost Zale Friškovec in Tine Trebec druge soigralke uspešno nadomestile. Prvo tretjino kvalifikacij smo opravili z odliko in vsi si želimo, da nadaljujemo v enakem slogu. Zavedamo se, da imamo lepo priložnost, da naredimo še en korak proti tretji zaporedni uvrstitvi na evropsko prvenstvo, in s takšnim razmišljanjem se bomo podali na parket. Glede na to, da se bomo v polni zasedbi zbrali šele na Kreti, pa seveda upam, da bodo igralke prispele zdrave in nam bo zdravje služilo," je tekmi napovedal Grgić.