Shante Evans (desno) se bo reprezentanci pridružila v nedeljo na Kreti. Foto: EPA
Shante Evans (desno) se bo reprezentanci pridružila v nedeljo na Kreti. Foto: EPA

Po ponedeljkovih negativnih izvidih testa na koronavirus je reprezentantke danes zjutraj čakalo še drugo testiranje, nov negativni izvid pa odpira vrata grškega košarkarskega mehurčka in drugega cikla kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021.

Reprezentanca bo na Kreti v polni zasedbi zbrana v nedeljskih poznih popoldanskih urah, ko se bosta ekipi, kot zadnji izmed trinajsterice igralk, pridružili Teja Goršič in Shante Evans.

Izbranke selektorja Damirja Grgića prvi preizkus košev v športni dvorani Dyo Aorakia čaka v ponedeljek dopoldne, do četrtkove tekme z Islandijo pa bodo dekleta opravila šest treningov.

V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu 2021 se je podalo 33 reprezentanc, ki se potegujejo za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo.

Slovenke so po dveh odigranih tekmah ter zmagah nad Grčijo in Bolgarijo trenutno vodilna reprezentanca skupine A. Nastop na EP-ju si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin in pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.

Kvalifikacije za EP ženske 2021, skupina A, 2. kvalifikacijski cikel, Heraklion (Grčija)
Četrtek, 12. november 2020 ob 16.00:
Islandija – Slovenija

Sobota, 14. november, ob 19.00:
Grčija – Slovenija