Slovenija je bila boljša predvsem v uvodni četrtini (20:11). Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je bila boljša predvsem v uvodni četrtini (20:11). Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu (40:30) je bilo videti, da bodo varovanke Damirja Grgića zmagale brez težav. Po izidu 11:11 so po zaslugi agresivne obrambe z delnim izidom 13:0 ušle in povedle tudi za 17 točk (34:17).

Shante Evans je odlično opravila svojo nalogo pod obročem, uspel ji je dvojni dvojček. Foto: www.alesfevzer.com
Shante Evans je odlično opravila svojo nalogo pod obročem, uspel ji je dvojni dvojček. Foto: www.alesfevzer.com

Na začetku zadnje četrtine so se Črnogorke povsem približale (56:52), a preobrata vendarle ni bilo in Slovenija je v šestem medsebojnem srečanju prvič zmagala.

"S pripravami smo res šele na začetku, videlo se je, da se do zdaj še nismo veliko posvečali agresivnosti v obrambi. Dobro je, da odigramo čim več tekem, da lahko popravljamo naše napake," je povedala Teja Oblak, s 17 točkami najučinkovitejša v slovenski ekipi. Izkazala se je tudi Shante Evans (14 točk, 10 skokov).

Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA - ČRNA GORA 68:56 (20:11, 20:19, 16:16, 12:10)

Slovenija: Lisec 7, Oblak 18, Prezelj, Evans 14 (10 skokov), Barič 12, Krošelj 2, Seničar, Goršič, Jakovina 5, Rupnik, Friškovec 6, Trebec 4.

Slovenske košarkarice ugnale Črno goro

Drugi dan, nova zmaga nad Črnogorkami
Za zaprtimi vrati dvorane Tri lilije so Slovenke v soboto znova premagale Črnogorke, slavile so po podaljšku z 69:63.

"Za nami je pričakovan drugi cikel priprav, na katerem je bilo več poudarka na taktični pripravi. Ti dve tekmi s Črno goro sta bili za nas zelo pomembni, da smo videle, kje so še pomanjkljivosti v naši igri. Še vedno se pojavljajo napake, ki jih moramo do evropskega prvenstva popraviti, sta pa ti dve zmagi zagotovo dobra popotnica za naprej," je povedala slovenska reprezentantka Eva Rupnik.

V četrtek bodo Slovenke odpotovale na Slovaško, kjer se bodo v petek in soboto na turnirju v kraju Pieštany pomerile s Poljsko in Slovaško. Priprave se bodo nato nadaljevale v Zrečah in Ljubljani.