Do odhoda v Strasbourg bodo slovenske košarkarice odigrale še dve prijateljski tekmi, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije. Slovenke se bodo v ponedeljek in torek na Kodeljevem dvakrat pomerile s Poljsko. Ponedeljkovo tekmo, ki se bo začela ob 18. uri, si bo ob upoštevanju vseh koronskih ukrepov mogoče ogledati tudi v živo, medtem ko bo torkov obračun zaprt za javnost.

Slovenke so se v nedeljo zgodaj zjutraj vrnile s pripravljalnega turnirja na Slovaškem, zdaj pa se na začetek svojega tretjega zaporednega nastopa na Eurobasketu znova pripravljajo v Zrečah, kjer bodo trenirale vse do sobote, nato pa se bodo preselile v Ljubljano. Tam se bodo pripravljale do 13. junija, ko bodo odpotovale na EP.

Varovanke Damirja Grgića so do zdaj odigrale štiri pripravljalne tekme, na vseh štirih pa so bile uspešne. Najprej so v Laškem dvakrat ugnale Črno goro, potem pa so bile na Slovaškem uspešne še proti domačinkam in Poljakinjam. Slovenke poleg dveh obračunov s Poljsko pred začetkom prvenstva v Strasbourgu čaka še obračun s Francijo.

"Skozi prve štiri pripravljalne tekme smo videle, da se naša pripravljenost dviga, a še vedno nismo na stopnji, na kateri si želimo biti. V teh zadnjih dvanajstih dneh pred odhodom na EuroBasket pričakujem, da bomo dale od sebe svoj maksimum in da bomo popravile še tiste zadnje podrobnosti v igri, da bomo na prvenstvu res pokazale naše najboljše predstave," pred nadaljevanjem priprav razmišlja reprezentantka Tina Trebec.