V evropskih tekmovanjih je letos igrala le Petrol Olimpija in še to zelo neuspešno. Foto: www.alesfevzer.com
V evropskih tekmovanjih je letos igrala le Petrol Olimpija in še to zelo neuspešno. Foto: www.alesfevzer.com

IO KZS-ja bo finalistoma državnega prvenstva dovolil, da ne sodelujeta v prvem delu državnega prvenstva, če sodelujeta v dveh mednarodnih tekmovanjih, kjer se odigra najmanj deset krogov. Gre za nastope v Fibini Ligi prvakov, Evroligi in Evropskem pokalu ter najvišjem tekmovalnem razredu Lige ABA.

V drugem delu v tekmovanju za državnega prvaka bo sodelovalo šest ekip. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu 10 krogov. Medsebojni rezultati ekip iz prvega dela se prenašajo. Če katera od ekip ne bo nastopila v prvem delu tekmovanja, se medsebojni rezultati ekip iz prvega dela ne bodo šteli, so še sporočili s KZS-ja. V drugem delu tekmovanja za obstanek v 1. SKL-ju bodo sodelovale štiri ekipe. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se bodo upoštevali. Sistem tekmovanja končnice za naslov državnega prvaka ostane nespremenjen.

Izvršni odbor KZS-ja je na seji potrdil tudi nekaj manjših sprememb tekmovalnih propozicij v nižjih starostnih kategorijah, sprejel poročilo Program dela KZS-ja ter poročila organov in komisij za leto 2018 ter spremembe Pravilnika o delu statistikov. Izvršni odbor je prav tako bil seznanjen z vsebinskim načrtom dela članskih reprezentanc, programom dela Košarkarske zveze Slovenije in finančnim načrtom za leto 2019. V članstvo KZS-ja so člani sprejeli tudi KD Košarka za vse iz Kopra.