Pozdrav najstarejšega v izbrani vrsti Gorana Jagodnika in novega kapetana Jake Lakoviča. Foto: MMC RTV SLO
Pozdrav najstarejšega v izbrani vrsti Gorana Jagodnika in novega kapetana Jake Lakoviča. Foto: MMC RTV SLO
Miha Zupan
Miha Zupan se je s svojim otročičkom nastavil objektivom. Foto: MMC RTV SLO
Anže Blažič
"S seboj peljem pol pisarne!" je pred odhodom razlagal dobro razpoloženi predstavnik za odnose z javnostmi Anže Blažič. Foto: MMC RTV SLO
Košarkarji začeli priprave na SP

Ob zvezdniku Barcelone, ki ima med kosi prtljage za krajšanje uric med napornim kondicijskim delom priprav na Rogli tudi profesionalni paket za igranje pokra, so se opoldne v Ljubljani zbrali še Goran Jagodnik, Sandi Čebular, Zoran Dragič, Jaka Klobučar, Uroš Slokar, Gašper Vidmar in Miha Zupan.

Jagodnik moral urediti še neke dokumente
Sprva je bilo predvidenih za odhod iz Ljubljane le zadnjih šest, vendar je "Jagoda" moral urediti še neke dokumente na zvezi. "Verjamem, da so tudi mlajši dobro podkovani v tem pogledu," o skrbi za dobro vzdušje poudarja Jagodnik, najstarejši član reprezentance, sicer znani šaljivec.

Tokrat jih bo "gnal" Fajon
Drugi igralci s selektorjem Memijem Bečirovičem na čelu se bodo zbrali šele na Rogli, kjer bodo že nocoj opravili del testiranj, prvi del priprav pod vodstvom trenerja za telesno pripravo Mihe Fajona pa se začenja jutri.

15 tekem v pripravah
Slovenska reprezentanca, ki se bo v predtekmovanju svetovnega prvenstva merila s Tunizijo, ZDA, Hrvaško, Brazilijo in Iranom, bo v pripravljalnem obdobju odigrala petnajst tekem, od tega šest tudi v Sloveniji.

Bečirovič: Pogoj za uspešno nadgradnjo
Selektor je ob začetku priprav povedal: "Pred nami je prvi del priprav, ki je lahko v poznejši fazi še kako pomemben, saj gre za ustvarjanje dobre fizične podlage, ki je pogoj za uspešno nadgradnjo z drugimi elementi. V ekipi vlada pozitivno vzdušje, ki nas navdaja z optimizmom, in prepričan sem, da bo tako vse do svetovnega prvenstva. Letos smo se odločili za precejšnje število prijateljskih tekem, saj po eni strani naši nosilci igre v minuli sezoni niso igrali veliko, po drugi pa nas čaka še turnir na Kitajskem, kamor ne bodo odpotovali nosilci igre."

Začetek priprav s 15 igralci
Od 17 izbrancev bosta začetek priprav zamudila le Goran Dragić in Dino Murič. "Dragon" se mudi v ZDA, kjer na zahtevo Phoenixa opravlja zdravniške preglede, s poudarkom na kolenu, ki si ga je poškodoval med lanskim EP-jem na Poljskem. Reprezentanci se naj bi igralec Phoenixa pridružil šele na turnirju na Kitajskem konec julija.

Murič prihaja 17. julija
Kapetan mlade reprezentance Murič vodi svoje soigralce EP-ju do 20 let na Hrvaškem, kjer se je Slovenija uvrstila v drugi del prvenstva. Murič bo na voljo Bečiroviču po 17. juliju.

Seznam 17-članske reprezentance za nastop na SP-ju v Turčiji

Ime in priimekKlub
BRANILCI
Sani Bečirovičbrez kluba
Goran DragičPhoenix Suns
Zoran DragičGeoplin Slovan
Jaka KlobučarPartizan
Jaka LakovičRegal Barcelona
Beno UdrihSacramento Kings
Samo UdrihCibona Zagreb
Sandi ČebularŠentjur
KRILA
Goran JagodnikHemofarm
Dino MuričParklji
Boštjan NachbarEfes Pilsen
CENTRI
Primož Brezecbrez kluba
Matej KrušičGeoplin Slovan
Hasan RizvićAzomvaš
Uroš SlokarSiena
Gašper VidmarFenerbahče
Miha ZupanTrikala
REZERVE
Aleksander ĆapinŽalgiris
Mirza BegičŽalgiris
Marko VranjkovičBranik Maribor

Strokovni štab:
Selektor: Memi Bečirovič
Pomočnik trenerja: Miro Alilovič
Pomočnik trenerja: Bojan Lazič
Pomočnik trenerja: Aleksander Sekulič
Trener za telesno pripravo: Miha Fajon

Zdravnik: Slobodan Macura, dr. med.
Fizioterapevt: Teo Djekić
Maserja: Sebastjan Ogris in Gašper Suhadolnik

Košarkarji začeli priprave na SP