Slovenci smo bili pred zasloni tri četrtine tekme proti Braziliji evforični, nato smo trpeli. Toda - zadovoljni gremo spat! Foto: Reuters
Slovenci smo bili pred zasloni tri četrtine tekme proti Braziliji evforični, nato smo trpeli. Toda - zadovoljni gremo spat! Foto: Reuters
Slobodan Subotič
Slobodan Subotič: "Izgubljene žoge so tudi posledica vlage v dvorani in spolzke žoge." Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Po zmagi Slovenije nad Brazilijo na svetovnem prvenstvu v košarki so za MMC vtise strnili nekdanji selektor Slobodan Subotič, nekdanji igralec in trener Elektre Dušan Hauptman ter košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič.

Slobodan Subotič: "Velika zmaga, dosežena s kolektivno igro. V zadnji četrtini se niso znašli proti conski obrambi. Izgubljali so žoge, nasprotnik je dosegal lahke koše po protinapadih in dobil samozavest. Slovence je grabila panika, na srečo pa je Lakovič s trojko prinesel pet točk prednosti za varno končnico. Treba je vedeti, da je svetovno prvenstvo naporno, tekme so vsak drugi dan in normalno, da pride kriza in pade koncentracija. Slovenija je imela ob tem še težave z osebnimi napakami. Izgubljene žoge so tudi posledica vlage v dvorani in spolzke žoge."

Dušan Hauptman: "Slovenija je sijajno igrala 30 minut, rekel bi kar fenomenalno, zlasti to velja za kolektivno igro v obrambi. Toda posledica je bila utrujenost, ki je bila vzrok dogodkom v zadnji četrtini. Pričakoval sem padec v igri, vendar ne tolikšnega. Brazilska cona nas je prisilila, da smo naredili veliko napak. Začuden sem bil, da je bilo toliko izgubljenih žog. Fantje so žoge metali stran in delali začetniške napake, čeprav gre za mojstre košarke z ogromno kilometrine. Tekmo je odločil Jaka Lakovič s trojkama, ki sta bili vredni štiri točke. Priznam, da po vseh odpovedih nisem pričakoval tako uspešne igre Slovenije na SP-ju, in zdaj sem tudi sam optimist."

Mik Pavlovič: "To je ena največjih zmag v zgodovini naše košarke, skrbi pa me, da proti conski obrambi nismo znali igrati in da je bilo veliko število izgubljenih žog. Čudi me, da zlasti pri Goranu Dragiču!"