Foto: EPA
Foto: EPA

Olympiacos je novico sporočil na deseto obletnico prihoda v klub zdaj najboljšega strelca v zgodovini Evrolige.

Spanoulis je v Pirej prišel 11. julija 2010, januarja letos pa je postal najboljši strelec Evrolige v njeni zgodovini, saj je izboljšal izkupiček Španca Juana Carlosa Navarra.
V lanski sezoni, ki je bila predčasno prekinjena zaradi novega koronavirusa, je v Evroligi v povprečju dosegal 11,3 točke in 4,6 podaje na tekmo.

Eden najboljših evropskih košarkarjev je trikrat osvojil Evroligo, enkrat s Panathinaikosom (2009) in dvakrat z zdajšnjim klubom (2012, 2013), trikrat pa je bil tudi najkoristnejši košarkar sklepnega turnirja. Leta 2013 je bil tudi MVP celotne sezone.

S Pirejčani je osvojil sedem naslovov državnih prvakov, v Grčiji pa je poleg Panathinaikosa igral še za Maroussi in Gymnastikos z otoka Lemnos, pri katerem je začel profesionalno kariero.

V Ligi NBA so ga leta 2004 kot 50. izbrali Dallas Mavericks, za katere igra slovenski zvezdnik Luka Dončić. Na ameriških tleh je odigral le eno sezono, in sicer za moštvo Houston Rockets v tekmovalnem obdobju 2006/07, ko je v devetih minutah na parketu v povprečju dosegal 2,7 točke in eno asistenco na tekmo.