DJ Stewart v akciji. Foto: Budućnost VOLI/Filip Filipović
DJ Stewart v akciji. Foto: Budućnost VOLI/Filip Filipović

"DJ-a poznam, spremljal sem ga, še vedno gre za mladega igralca, ki je preteklo sezono prvič igral v evropski košarki. Po pogovorih s soigralci in nekdanjimi trenerji pa je vidno, da gre za dobrega, ambicioznega fanta. V prvi sezoni je imel kar nekaj vzponov in padcev," je ob podaljšanju pogodbe s Stewartom dejal trener zmajev Zvezdan Mitrović.

"Zadovoljen sem s podaljšanjem pogodbe. Nisem srečen s potekom minule sezone, zdaj pa imamo priložnost, da v novi sezoni zgodbo obrnemo na boljše," je povedal Stewart.

Na 16 tekmah evropskega pokala je lani v povprečju dosegal 12,9 točke, 3,6 skoka in 2,3 podaje, na parketu pa je preživel malo več kot 29 minut na obračun. V regionalni Ligi Aba je zaigral na 27 tekmah, v 25,6 minute na tekmo pa je v povprečju dosegal 11,8 točke, 2,6 skoka in 1,8 podaje.

Pred prihodom v Ljubljano je Stewart igral v Dominikanski republiki v dresu ekipe Marineros. Pred tem je bil del ekipe Sioux Falls Skyforce in Austin Spurs.

"Mislim, da je v njem potencial, da se lahko razvije v resnega košarkarja. Želimo mu pomagati pri razvoju, hkrati pa bo on pomagal nam, da se Cedevita Olimpija dvigne na višjo raven," je še dodal Mitrović.