Anže Srebovt, Gašper Ovnik, Adin Kavgić in Simon Finžgar se borijo za vozovnico za Tokio. Foto: Twitter/KZS
Anže Srebovt, Gašper Ovnik, Adin Kavgić in Simon Finžgar se borijo za vozovnico za Tokio. Foto: Twitter/KZS

V petek Slovence, ki nastopajo v postavi Adin Kavgić, Simon Finžgar, Gašper Ovnik in Anže Srebovt, v skupini C čakata še obračuna s Katarjem in Dominikansko republiko. V četrtfinale se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vsake od štirih skupin. Na olimpijske igre bodo potovali tri najboljše reprezentance s turnirja v Gradcu od 20 sodelujočih.

Na prvi tekmi proti Franciji je Srebovt dosegel sedem točk, Finžgar šest, Kavgić tri in Ovnik eno. Proti Filipinom je Finžgar vknjižil devet točk, Srebovt in Ovnik pa po šest.

"Pričakovano sta za nami dve težki tekmi. Nasprotniki nas sicer niso z ničimer presenetili. Francozi so nas po njihovem odličnem začetku in našem še boljšem nadaljevanju presekali z dvema metoma od daleč. Na Filipince pa smo se dobro pripravili, se dobro gibali v obrambi in zasluženo zmagali. Sledili bosta regeneracija in dobra priprava na petkovi tekmi, ko bomo šli dobesedno na glavo," je po uvodnem dnevu dejal selektor Matic Vidic.

Na preostalih tekmah v skupini C je Francija z 21:7 premagala Dominikansko republiko, Katar pa z 21:12 Filipine.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v Debrecenu na Madžarskem, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je tudi nastop na Madžarskem že zagotovila.