Trener Simone Pianigani in športni direktor Vlado Ilievski sta pripeljala prvi okrepitvi za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Simone Pianigani in športni direktor Vlado Ilievski sta pripeljala prvi okrepitvi za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Pred njim se je v zmajevo gnezdo iz Španije preselil organizator igre Justus Hollatz.

Aleksander Šaškov je relativno mlad igralec, ki veliko obeta in ima potencial, da preskoči na višjo raven. Odraščal je v Domžalah in je domač igralec, zelo nadarjen, a je imel v svoji karieri kar nekaj smole s poškodbami. V minuli sezoni je pri Iliriji lahko pokazal delček svojega potenciala, za njim je zelo dobra sezona, in selitev v Cedevito Olimpijo je zanj najboljša možna poteza," je povedal športni direktor Vlado Ilievski.

Tako kot Justus Hollatz je tudi Šaškov mlad igralec, le da je pri njem položaj nekoliko drugačen kot pri Hollatzu, saj nima toliko izkušenj, ker je imel v preteklosti veliko poškodb. Upamo, da so te težave za njim. Poznam ga že od malih nog, ko sem bil sam v Milanu, in upam, da je Cedevita Olimpija pravo mesto zanj, da doseže svoj potencial,” je povedal trener Simone Pianigiani.

V sezoni 2022/23 je bil 23-letni Šaškov najboljši strelec in skakalec Ilirije v slovenskem prvenstvu. V povprečju je dosegal 14,1 točke ter 7,2 skoka. Svojo najboljšo predstavo sezone je Rus prikazal na obračunu s Heliosom, ko je 32 točkam dodal 16 skokov.