Foto: BoBo
Foto: BoBo

Pred prejšnjo sezono je bil v stiku tudi s Cedevito Olimpijo, a se je odločil ostati v Italiji, kot je povedal za MMC, pa mu vloga drugega centra, kakršno ima pri Reyerju, zelo ustreza. V pretekli sezoni, ki je bila zaradi novega koronavirusa predčasno prekinjena, je na 36 tekmah italijanskega prvenstva in Evropskega pokala v povprečju dosegal štiri točke in zbral tri skoke.

Vidmar: Po olimpijskih kvalifikacijah konec reprezentančne poti

Izkušeni Ljubljančan se je uveljavil pri Slovanu, od koder je leta 2007 prestopil k Fenerbahčeju, in v Turčiji ostal več kot desetletje. Fener ga je vmes posodil Unionu Olimpiji in Bešiktašu, nato je v Carigradu oblekel še dres Darušafake, pot v Turčiji pa je sklenil s tremi sezonami v Bandirmi pri Banvitu, od koder je odšel v Benetke. Štirikrat je osvojil turško prvenstvo, dvakrat pa pokal.

Zaradi poškodb kolena je izpustil kar nekaj reprezentančnih akcij, je pa odigral eno glavnih vlog pred tremi leti na evropskem prvenstvu v Helsinkih in Carigradu, kjer je Slovenija osvojila zlato medaljo. Vidmar je sicer tedaj napovedal, da s tem tudi končuje kariero v izbrani vrsti, a si je premislil, sodeloval na nekaterih tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, zdaj pa je odločen, da reprezentančni dres obleče še v olimpijskih kvalifikacijah in ob morebitni uvrstitvi na igre še v Tokiu.