Shante Evans bo na EP-ju ena od ključnih igralk Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Shante Evans bo na EP-ju ena od ključnih igralk Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke bodo konec tedna dočakale tudi prvo merjenje moči. V petek in soboto se bodo v dvorani Tri lilije pomerile s Črno goro. Skupaj jih čaka sedem pripravljalnih tekem.

Na njih bo igrala tudi povratnica v izbrano vrsto, Američanka Shante Evans. Uvodni del priprav na Rogli je zaradi obveznosti izpustila. Slovenke se bodo pripravljale še v Mariboru, Zrečah in Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravile na Slovaško.

"Zelo sem vesela vrnitve v Slovenijo in igranja v slovenskem dresu. Vse igralke smo tukaj in zdrave, kar je najpomembnejše. Na zadnjih nekaj kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo je vedno manjkala katera izmed igralk, zato sem zdaj res vesela, da je ekipa znova spet v popolni zasedbi," je za Košarkarsko zvezo Slovenije dejala Evans.

Izbrano vrsto le še slab mesec dni loči od začetka evropskega prvenstva za ženske, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostila Valencia v Španiji in Strasbourg v Franciji. Varovanke selektorja Damirja Grgića bodo igrale v Strasbourgu v skupini C, skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije.