Saša Vujačić na treningu Verone. Foto: Massimo De Marco
Saša Vujačić na treningu Verone. Foto: Massimo De Marco

Že v soboto je postalo znano, da je Mariborčan nekaj dni pred 35. rojstnim dnem podpisal pogodbo s članom Serie A2.

"Hvala predsedniku in klubu za dobrodošlico in lepe besede ob predstavitvi. Vse to je zame zelo čustveno, lahko bi govoril do jutri. Pred nami je pomemben izziv. Ko imaš velike sanje, je temelj to, da za tabo stoji občinstvo, ki je vedno šesti igralec," je poudaril dvakratni prvak Lige NBA z Los Angeles Lakersi.

Vujačić je letos treniral v ZDA, a kluba ni imel. Nazadnje je lani nosil dres Fiata Torina, s katerim je osvojil italijanski pokal. Za piemontski klub, ki je lani igral tudi v Evropskem pokalu, je odigral 46 tekem in v povprečju dosegal 11,8 točke in 1,9 podaje.

Sorodna novica Saša Vujačić se vrača v Italijo, a tokrat v drugo ligo

Verona četrti Vujačićev klub v Italiji
"Kariera me je peljala na različne kraje, v Italiji pa se počutim kot doma. Vedno je nekaj, kar me vrača sem,"
je dejal košarkar, ki je bil pred odhodom v NBA med letoma 2001 in 2004 član Snaidera iz Vidma, leta 2014 pa je kratek čas nosil dres Reyerja iz Benetk.

Tezenis Verona je trenutno v vzhodni skupini drugoligaške konkurence na četrtem mestu (izkupiček 14 zmag, 9 porazov) in se bojuje za preboj v Serie A, kjer je že bila deset let v 90. letih. Prvo mesto, ki je za Verono nedosegljivo, pelje neposredno v prvo ligo, moštva od 2. do 9. mesta iz vzhodne in zahodne skupine pa se bodo uvrstila v končnico, ki bo dala še enega potnika v Serie A.

Želijo si polno dvorano
Do konca rednega dela prvenstva, ki se bo končal 20. aprila, je še sedem tekem. Verona bo v nedeljo gostovala v Ferrari, nato pa jo 17. marca čaka domače srečanje proti Jesiju. Dvorana AGSM Forum sprejme nekaj več kot 5.000 gledalcev, vodilni možje kluba si želijo, da bi bila ob Vujačićevem debiju polna.

"V prihodnjih mesecih bomo poskušali pokazati čim več strasti, želje in srca, da bi lahko bili čim boljši. Upam, da se bom v tem kratkem času čim prej in čim bolje vklopil v ekipo. Ne bi govoril o posameznikih, ampak o ekipi. Vsi moramo biti skupaj, da bi se borili za kaj resnega," je sklenil Vujačić.