Marc Gasol se prvič, odkar je prišel v NBA, seli. Foto: Reuters
Marc Gasol se prvič, odkar je prišel v NBA, seli. Foto: Reuters

Govorilo se je, da bi izkušeni Katalonec lahko končal v Charlottu, a je zdaj okrepil trenutno drugo zasedbo Vzhoda, ki je v Memphis zanj poslala litovskega centra Jonasa Valančiunasa, Delona Wrighta, C. J. Milesa in izbor druge runde leta 2024. Memphis se bo osredotočil na ponovno izgradnjo moštva, medtem ko imajo v Torontu visoke cilje. Mlajši izmed bratov Gasol je že poleti razkril, da se pripravlja na menjavo, ko je dejal, da obstaja "konflikt med tem, da nekaj osvoji in zvestobo Memphisu". S prihodom v edino kanadsko franšizo so možnosti, da mu uspe, kaj osvojiti, bistveno večje.

Anthony Davis, najbolj vroče ime na tržnici, do konca sezone ostaja v New Orleansu. Poleti se bo v igro zanj tako lahko podal tudi Boston.

34-letni center od leta 2008 nosi dres Memphisa. Predtem je igral za Girono in Barcelono, od koder tudi prihaja. V tej sezoni v povprečju dosega 15,7 točke, 8,6 skoka in 4,7 podaje na tekmo. Je eden najboljših evropskih košarkarjev zadnjih let. Trikrat je zaigral na tekmi All Star, nazadnje pred dvema letoma. Leta 2015 je bil izbran celo v najboljšo peterko lige, dve leti prej pa je dobil nagrado za najboljšega obrambnega igralca sezone.

Nikola Mirotić bo po New Orleansu in Chicagu zaigral še v Milwaukeeju. Foto: Reuters
Nikola Mirotić bo po New Orleansu in Chicagu zaigral še v Milwaukeeju. Foto: Reuters

Mirotić okrepil prve v ligi
Trenutno vodilni v ligi, Milwaukee Bucks, so se okrepili s španskim košarkarjem črnogorskega rodu Nikolo Mirotićem. V zameno zanj so v New Orleans poslali Jasona Smitha in Stanleyja Johnsona. 27-letni krilni center je bil zanimiv številnim moštvom v ligi, med drugim sta velik interes pokazala San Antonio in Brooklyn, na koncu pa je končal v Milwaukeeju. V posel je vključen še Detroit, moštva pa si bodo izmenjala izbore na draftu. Mirotić, ki zasluži 12,5 milijona dolarjev na sezono, bo poleti prost igralec. V tej sezoni je na 32 tekmah v povprečju dosegal 16,7 točke in 8,3 skoka.

Se končuje pot Miloša Teodosića v NBA-ju? Foto: EPA
Se končuje pot Miloša Teodosića v NBA-ju? Foto: EPA

Teodosić zapušča LA Clippers
Memphis se je dogovoril še za eno menjavo. Iz Los Angelesa je prišel Avery Bradley, h Clippersom pa se selita Garret Temple in JaMychal Green. Obema košarkarjema, ki prihajata v vrsto Doca Riversa, se iztekata pogodbi. Clippersi vse stavijo na poletno tržnico, kjer bodo imeli precej sredstev, da pripeljejo katerega izmed superzvezdnikov, ki bodo na voljo.

Clippersi so trgovali tudi z mestnimi tekmeci, Lakersi, od koder sta prišla Michael Beasley in Ivica Zubac, k slovitejši franšizi iz mesta angelov pa se seli Mike Muscala. Mladi hrvaški center je v zadnjem času v dresu Jezernikov igral odlično. Po njegovem prihodu med Clipperse so ti odslovili poljskega centra Marcina Gortata, zatem pa še Miloša Teodosića. Srbski organizator igre, ki se v NBA-ju ni naigral, bo postal prost igralec, najverjetneje pa bo sledila vrnitev v Evropo.