Matic Rebec. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Rebec. Foto: www.alesfevzer.com

Nikolić, ki bo sicer v ponedeljek praznoval 27. rojstni dan, je v zadnjih dneh zaradi bolečin v nogi že izpustil nekaj treningov in ni pripravljen na reprezentančne napore. V Španiji bo opravil dodatne zdravniške preglede, ki bodo pokazali, kako resno je zdravstveno stanje slovenskega reprezentanta, so pojasnili pri Košarkarski zvezi Slovenije.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića bodo reprezentančno akcijo začeli v ponedeljek dopoldne, na večernem treningu pa bodo že v polni zasedbi. V tem drugem ciklu kvalifikacij se bodo Slovenci dvakrat pomerili s Finci, najprej v petek, 25. februarja, na Finskem, 28. februarja pa bo drugi obračun gostila koprska Bonifika.

Na seznamu selektorja Sekulića za ti tekmi so tako po novem Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Jakob Čebašek (Leuven/Bel), Žiga Dimec (Anwil Wloclavek/Pol), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Glas (Partizan/Srb), Gregor Hrovat (Elan Bearnais/Fra), Jurij Macura (Krka), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Klemen Prepelič (Valencia/Špa), Matic Rebec (Agribertocchi Orzinuovi/Ita), Luka Rupnik (Yalovaspor/Tur), Žiga Samar (Urbas Fuenlabrada/Špa), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija) in Mike Tobey (Valencia/Špa).

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023

SKUPINA B, 3. krog

Petek ob 17.30:
FINSKA - SLOVENIJA

Ob 18.30:
HRVAŠKA - ŠVEDSKA


Ponedeljek, 28. februarja, ob 17.30:
SLOVENIJA - FINSKA (Koper)

Ob 19.00:
ŠVEDSKA - HRVAŠKA

Lestvica:                             
SLOVENIJA              2  2 0    7  4 
ŠVEDSKA                2  1 1    5  3 
FINSKA                 2  1 1   -4  3 
HRVAŠKA                2  0 2   -8  2