LeBron James je dobil obe letošnji tekmi z Dončićem v Staples Centru. Morda bosta oba asa soigralca na tekmi zvezd v Charlottu. Foto: AP
LeBron James je dobil obe letošnji tekmi z Dončićem v Staples Centru. Morda bosta oba asa soigralca na tekmi zvezd v Charlottu. Foto: AP

19-letni Dončić povprečno dosega 19 točk, 6.6 skokov, 4.9 podaje in 1.1 ukradene žoge na tekmo.

Na uradni spletne strani Lige NBA lahko glasujete na povezavi nba.com/vote. Glasujete lahko za dva branilca in tri visoke igralce. Vsak dan lahko oddate glas za svojega favorita preko obeh spletnih strani (NBA in Google) ter preko uradne mobilne aplikacije Lige NBA.

Zelo pomembni so 3., 4., 10., 11. in 21. januar, ko bodo glasovi šteli dvojno. Glasovanje se bo končalo 21. januarja, ko je na sporedu dan Martina Luthra Kinga in to je pravi praznik v Ligi NBA, ko so tekme na sporedu ves dan.

Glasovi navijači vredni 50 odstotkov
O udeležencih tekme All Star odločajo navijači, novinarji in igralci Lige NBA. 50 odstotkov so vredni glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa predstavnikov sedme sile in košarkarjev. V začetni peterki sta vedno dva branilca in trije višji igralci. Moštvo vodita trenerja, ki s svojima ekipama na začetku februarja najvišje na lestvici posamezne konference. Če sta že lani vodila tekmo, vskoči drugouvrščeni trener. Lani sta ekipi vodila Dwane Casey in Mike D'Antoni. Trenerja nato določita še sedem rezervistov. Lani je Goran Dragić postal prvi Slovenec, ki je zaigral na tekmi vseh zvezd, potem ko se je poškodoval Kevin Love.

Lani sta ekipi izbirala James in Curry
Kapetana obe ekip sta tista košarkarja, ki prjmeta največ glasov. Lani sta bila to LeBron James in Stephen Curry. James je prejel največ glasov, zato je lahko prvi izbiral igrealca. Oba najprej izbirata med osmimi košarkarji za začetno peterko, nato pa še med rezervisti.

Drugič bodo zvezdniki igrali v Charlottu
Charlotte bo drugič gostil tekmo All Star. Prvič je bil na sporedu leta 1991 v Coliseumu, tokrat pa bo srečanje vseh zvezd v Spectrum Centru.