Michael Jordan je po mnenju številnih najboljši košarkar vseh časov.  Foto: Reuters
Michael Jordan je po mnenju številnih najboljši košarkar vseh časov. Foto: Reuters

Serija desetih delov dokumentarnega filma, poimenovanega Zadnji ples, se bo začela 19. aprila. ESPN se je za to potezo odločil, ker v svetu športa zaradi novega koronavirusa vlada zatišje, ljudje po svetu pa so prisiljeni ostati v svojih stanovanjih.

"Ljubitelji športa in navijači si želijo velikih športnih zgodb, da bi vsaj na kratko pozabili na grozno situacijo in uživali v tej izjemni zgodbi. Zato smo se odločili, da pospešimo produkcijo in zadovoljimo njihovo željo," so zapisali pri ESPN-u.

NBA-ekipa Chicago Bulls, ki jo je vodil Jordan, je zaslovela v 90. letih prejšnjega stoletja in se zapisala v zgodovino športa kot ena najuspešnejših vseh časov. ESPN-ov dokumentarni film se osredotoča na sezono 1997/98, ko so Biki šestič, zadnjič osvojili naslov v Jordanovem obdobju. V filmu bodo objavili še nikoli videne posnetke in intervjuje s številnimi zvezdniki.

"Michael Jordan in Chicago Bullsi niso bili le športni superzvezdniki, ampak svetovni fenomen. Zadnji ples mi je dal neverjetno možnost, da raziščem pečat, ki ga je pustil en človek in ena ekipa. Tri leta smo raziskovali zgodbo, ki bo med drugim te športne junake predstavila tudi kot navadne ljudi," je povedal režiser filma Jason Hehir.

Serijo bo zunaj ZDA predvajal Netflix. Deset delov se bo zvrstilo od 19. aprila do 17. maja.