Nika Barič, ki se je trikrat veselila naslova v Evroligi, ne bo igrala na domačem evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Nika Barič, ki se je trikrat veselila naslova v Evroligi, ne bo igrala na domačem evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

29. marca je Nika Barič na Facebooku objavila fotografijo trenerja Celja in nekdanjega selektorja Damirja Grgića, ki se je večkrat izkazal in velja za enega najbolj priznanih strokovnjakov v Sloveniji. Ob tem je zapisala: “Takšne trenerje imamo, ‘znalci’ pa tujce podpisujejo!”

Selektor ima podporo KZS-ja
Selektor Dikaiulakos ima pri odločitvi popolno podporo vodstva Košarkarske zveze Slovenije. Rakete bodo na evropskem prvenstvu junija v Ljubljani igrale v skupini C skupaj s Francijo, Veliko Britanijo in Nemčijo. 39. evropsko prvenstvo bo na sporedu od 15. do 25. junija,

"Pred dnevi smo na družbenih omrežjih lahko zasledili komentar članice naše ženske članske reprezentance. Ne želim ga ponavljati, a želim poudariti naslednje. Delitev družbe in ekipe z govorjenjem o tujcih in domačih je lahko sila nevarno in nas spominja na neke druge, temnejše čase zgodovine. Ob tem je večina članic naše reprezentance 'tujk' v nekem drugem okolju, kjer se srčno trudijo svoji ekipi prinesti čim boljši rezultat," je za KZS dejal selektor.

"To velja tudi za osebo, ki je napisala ta sramotni komentar. V našem športu ni skrivnost, da je največja vrednost in osnova uspešnega delovanja spoštovanje med vsemi člani ekipe. A če ne spoštuješ svojih soigralk, trenerjev in preostalega štaba reprezentance, kar je bilo žal opazno tudi v zadnji reprezentančni akciji, ti hrbet hitro obrnejo tudi navijači," je še povedal Dikaiulakos.

Grški strokovnjak je tako sprejel odločitev, da Nika Barič ni več članica slovenske ženske košarkarske reprezentance.

Reprezentanca ni v lasti nikogar
"Reprezentanca ni v lasti nikogar. Je največ, kar ti šport lahko ponudi, in je nad vsemi nami. Ne moremo vedeti, ali bomo Sloveniji prinesli rezultate, ki jih od nas pričakujejo in si jih seveda tudi sami želimo. Vem in zagotavljam pa, da bomo ekipa, na katero bodo vsi v Sloveniji upravičeno ponosni. Ekipa, ki bo igrala prepoznavno igro, se borila in bo zvesta svojim načelom," je še dodal selektor, ki je izjemno ponosen in vesel, da dela s skupino igralk, ki so za ekipo in slovenski dres pripravljene dati svoj maksimum.

Erjavec: Gre za incident, ki ga preprosto ne moremo in ne smemo spregledati
"Vodstvo KZS-ja in reprezentance je v zadnjih dneh opravilo veliko pogovorov na temo neprimernega zapisa, ki ga je na družbenih omrežjih objavila Barič. Gre za incident, ki ga preprosto ne moremo in ne smemo spregledati. Ter še posebej ne dovoliti, da bi takšno početje v slovenski košarki ali celo športu postalo nekaj normalnega in vsakdanjega. Selektor Dikaiulakos ima pri odločitvi, da Barič ne bo del slovenske izbrane vrste, popolno podporo KZS-ja," pa je dejal predsednik zveze Matej Erjavec.