Kendrick Perry (levo) je bil s 14 točkami najboljši strelec Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com
Kendrick Perry (levo) je bil s 14 točkami najboljši strelec Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com

Za ljubljansko ekipo je bila tekma v sredo prva domača pokoronska v novi sezoni in prva po pol leta pred gledalci, saj so ob upoštevanju varnostnih ukrepov vstop v dvorano Stožice dovolili določenemu številu navijačev.

Na koncu so zeleno-oranžni prepričljivo zmagali, najboljši strelec je bil Kendrick Perry s 14 točkami, Alen Hodžić in Ivan Marinković sta jih dodala po 13.

Ekipi sta se pred desetimi dnevi že pomerili na prijateljski tekmi na Bavarskem, zmaji so takrat zmagali z 82:74.

Golemac: Ko začutiš ta veter v hrbet, je lažje igrati
"Današnja predstava ne pomeni, da smo mi nekaj posebnega ali da je Bayern slabo moštvo. Šlo je za pripravljalno tekmo, za njih je bil to drugi preizkus pred sezono. Nam se je videlo, da smo do zdaj že odigrali štiri tekme. Fantje so odigrali požrtvovalno in zbrano v obrambi ter pametno v napadu. Videlo se je, da še nismo pripravljeni na 40 minut igre na enaki stopnji intenzivnosti. Za kakšnih sedem ali osem minut nam je ritem padel. To je stvar, ki se lahko še popravi. Vsi upamo, da se bo situacija izboljšala in da nam bodo dovolili igrati pred gledalci. Lepo se je bilo predstaviti pred našimi navijači. Ko začutiš ta veter v hrbet, je lažje igrati, fantje pa dobijo dodatno samozavest," je po tekmi povedal glavni trener ljubljanskega kolektiva Jurica Golemac.