Levo novi športni direktor Chechu Mulero in desno novi glavni trener Zvezdan Mitrović. Foto: www.alesfevzer.com
Levo novi športni direktor Chechu Mulero in desno novi glavni trener Zvezdan Mitrović. Foto: www.alesfevzer.com

"Vesel in ponosen sem, da sem tu. Tudi v Španiji poznajo ta klub. Nisem človek besed, ampak dejanj. Zdaj je pred nami najpomembnejši del sezone, ko ne smemo delati napak. Prvi del smo že izpolnili, ko smo pripeljali trenerja," je dejal novi športni direktor Chechu Mulero.

"Seveda si v ekipi želimo imeti slovenske igralce. Ne morem še povedati, koliko jih bo oziroma kdo od teh, ki so igrali v zadnji sezoni, bo ostal. So pa zelo pomembni za nas," je še dodal Mulero.

"Občutek je dober. Lahko rečem, da se po 22 letih skorajda vračam domov, saj sem rojen v nekdanji skupni državi. Pa tudi v Ljubljani sem bil, ko sem kot pomočnik trenerja pri Budućnosti začel trenersko pot," je dejal novi trener Ljubljančanov Zvezdan Mitrović.

Novi trener Olimpije Mitrović: Po 22 letih se vračam na kraj zločina
Direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec je poudaril visoke cilje, ki pa jih ni natančno opredelil. Foto: www.alesfevzer.com
Direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec je poudaril visoke cilje, ki pa jih ni natančno opredelil. Foto: www.alesfevzer.com

V pogovorih z na stotine kandidati ...

Črnogorec ima trenerske izkušnje iz Monaca, Asvela in Krivbasa, nazadnje pa je vodil Galatasaray.

"Ne bi še o imenih, najprej potrebujem štab, lojalne ljudi, da se naredi prava energija. Glede igralcev pa smo v pogovorih dobesedno z na stotino kandidatov. Veste, da proračun ni neomejen, ne moremo dobiti vsakega. Spremljamo pa igralce, ki bi jih želeli imeti. Pogovarjamo se, a to je proces, je šele začetek sezone," je o sestavi ekipe povedal trener.

Dodal je še, da bo v ekipi obdržal del igralcev iz zadnje sezone, kot pomembnega je poudaril slovensko jedro, a tudi pri tej temi o imenih ni govoril.

Tako so tudi cilji ostali še precej splošni. "Cilj je, da se pripravi dobra ekipa, potem je vse mogoče. Organizacija kluba je vrhunska, zdaj moramo narediti še del na parketu," je še povedal Črnogorec, ki je med letoma 2017 in 2019 svojo državo vodil kot selektor, kot pomočnik pa je na klopi Črne gore delal tudi med evropskim prvenstvom 2013 v Sloveniji.

Direktor kluba Davor Užbinec pa se je ob predstavitvi novih članov stroke zahvalil tudi trenerju Zoranu Martiću, ki je moštvo prevzel v težkem obdobju v krizi po koncu sodelovanja s Simonejem Piangianijem.

Cedevita Olimpija predstavila novega trenerja in športnega direktorja