Luka Dončić in Nikola Jokić si bosta nasproti stala že v sredo na pripravljalni tekmi Slovenija – Srbija v Stožicah. Foto: AP
Luka Dončić in Nikola Jokić si bosta nasproti stala že v sredo na pripravljalni tekmi Slovenija – Srbija v Stožicah. Foto: AP

Največ, kar pet, jih bo imela Francija. Najbolj zveneče ime v francoski reprezentanci je Rudy Gobert (Minnesota), poleg trikratnega najboljšega obrambnega igralca Lige NBA pa bodo v postavi še Evan Fournier (New York), Timothe Luwawu-Cabarrot (Atlanta Hawks), Theo Maledon (Oklahoma) in Frank Ntilikina (Dallas).

V skupini šestih reprezentanc s po tremi NBA-košarkarji je tudi Slovenija. Poleg Luke Dončića sta v ekipi še Goran Dragić (Chicago) in Vlatko Čančar (Denver).

Potem ko je pri gostiteljih Nemcih zaradi poškodbe odpadel Moritz Wagner (Orlando), so na seznamu ostali Franz Wagner (Orlando), Daniel Theis (Indiana) in Dennis Schröder (prosti igralec). Tri NBA-igralce ima tudi Turčija, za katero bodo igrali Cedi Osman (Cleveland), Alperen Sengun (Houston) in Furkan Korkmaz (Philadelphia).

V postavi Hrvaške so Bojan Bogdanović (Utah), Dario Šarić (Phoenix) in Ivica Zubac, v postavi Grčije Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo (oba Millwaukee) in Tyler Dorsey (Dallas), v postavi Španije pa Usman Garuba (Houston), Juancho Hernangomez (Toronto) in Willy Hernangomez (New Orleans).

V skupini ekip s po dvema NBA-igralcema so Gruzija, Italija, Litva in Ukrajina. Za Gruzijo bosta igrala Goga Bitadze (Indiana) in Sandro Mamukelašvili (Milwaukee), za Italijo Simone Fontecchio (Utah) in Danilo Gallinari (Boston), za Litvo Domantas Sabonis (Sacramento) in Jonas Valančiunas (New Orleans), za Ukrajino pa Aleks Len (Sacramento) in Sviatoslav Mihajljuk (Toronto).

Po enega košarkarja iz najmočnejše lige na svetu bodo imele Srbija, Bosna in Hercegovina, Češka, Finska, Izrael, Črna gora in Poljska. Barve Srbije bo branil Nikola Jokić (Denver), Bosne in Hercegovine Jusuf Nurkić (Portland), Češke Vit Krejči (Oklahoma), Finske Lauri Markkanen (Cleveland), Izraela Deni Avdija (Washington), Črne gore Marko Simonović (Chicago) in Poljske Jeremy Sochan (San Antonio).