Tim Gajser se bo vrnil na VN Češke. Foto: EPA
Tim Gajser se bo vrnil na VN Češke. Foto: EPA

26-letni Gajser si je na treningu februarja zlomil stegnenico in v tej sezoni še ni tekmoval.
Pred mesecem dni se je vrnil na motor, zdaj trenira na svoji stezi v Lembergu, a je poudaril, da ni želel tvegati z morebitno prehitro vrnitvijo.

"Težko se je bilo sprijazniti, da ne morem biti na tekmah. A sem nato to sprejel in sem si rekel, da ne bom hitel. Želim se vrniti, ko bom pripravljen stoodstotno. Šlo je za veliko poškodbo, in hitenje se lahko ne bi končalo najbolje. Ni pa bilo enostavno," je okoliščine po hudi poškodbi pojasnil svetovni prvak razreda MXGP.

"Vrnitev je res pred vrati. Osredotočamo se na to, da bi se vrnil v Loketu 16. julija. Imamo še slab mesec do takrat in mislim, da se bom pripravljen boriti za najvišja mesta. Se že veselim, tudi zaradi navijačev, ki jih imam tam vedno veliko," je razkril Gajser.

Pojasnil je še, da je trenutno pri približno 70 odstotkih forme in moči v primerjavi z lansko sezono. Ker gre svetovno prvenstvo že v drugo polovico, seveda ne bo mogel računati na visoko skupno uvrstitev. Na dirkah, ki se jih bo udeležil, bo skušal odpeljati kar najbolje, a po drugi strani brez rezultatskega pritiska.

Ne glede na hudo poškodbo najboljši slovenski motokrosist ni razmišljal, da bi si za okrevanje vzel prosto celo leto: "Niti pomislil nisem, da bi izpustil celotno sezono. Če izpustiš eno leto, potrebuješ dosti več časa, da se vrneš v tekmovalni ritem. Cilj je bil, da bi odpeljal vsaj nekaj zadnjih dirk, tudi kot pripravo za leto 2024."

"Zadovoljen sem z napredkom. Na začetku sem bil najbrž kar jaz tisti, ki si je nalagal največji pritisk. Ekipa na tem področju ni pritiskala, tudi navijači so mi izražali podporo. Ampak po nekaj izpuščenih tekmah sem videl, da noga še potrebuje čas. Na motor sem šel, ko ni bilo več bolečnine," je pojasnil prvak iz sezone 2022.

Po poškodbi se je umaknil iz javnosti, tako da ni bilo veliko znano o tem, kaj se je zgodilo in kako je potekala rehabilitacija. Danes je odstrl tudi ta del nesrečne zgodbe sezone. Pojasnil je, da si je tudi ogledal posnetek padca, da bi analiziral, zakaj je sploh padel. Po razmisleku je dejal, da je bil bolj posledica njegove napake kot smole.

"Start mi ni najbolje uspel, potem sem prihajal nazaj in poskušal morda malo na silo prehiteti. Vidljivost ni bila najboljša. Spregledal sem luknjo, ki me je dobila in potegnilo mi je nogo s tačk. Potegnilo me je nazaj, v tistem hipu sem dodal plin in poletel sem predaleč," je opisal kritični trenutek.

Gajser: Rehabilitacija je potekala super, dobro se počutim na motorju