Aleks Humar je presenetljivi zmagovalec 36. relija Saturnus. Foto: Leon Andrejka
Aleks Humar je presenetljivi zmagovalec 36. relija Saturnus. Foto: Leon Andrejka
Zmagoslavje Humarja na reliju Saturnus

Humar, slovenski državni prvak, je tokrat slavil nekoliko presenetljivo, saj je s šibkejšim dirkalnikom Renault Clio R3 premagal vse dirkače z močnejšimi avtomobili. Drugouvrščeni Ukrajinec Aleksandr Saljuk (Škoda Fabia S2000) je zaostal za 47 sekund.

Humar je do zmage prišel na zadnji hitrostni preizkušnji, ko je izkoristil napako do tedaj vodilnega Nemca Hermanna Gassnerja starejšega (Mitsubishi Lancer EVO X), ki je dirko nazadnje končal na tretjem mestu (+ 48,7).

Humar avto sestavil tik pred začetkom relija
"Pred začetkom Saturnusa še zdaleč nisva pričakovala zmage. Upala sva na uvrstitev okrog petega mesta, saj sva avto sestavila šele v zadnjih dneh pred začetkom relija. Držala sva se okrog tretjega mesta, nekateri so imeli težave, ampak seveda niti približno nisem pričakoval, da bi lahko zmagal v skupni razvrstitvi. Vse se je 'poklopilo', a dirka je dolga 200 km, ne smeš delati napak. Konkurenca pa je bila dosti bolj izenačena, lani sva imela jaz in Valušek svojo dirko. Letos je bilo več voznikov skupaj in poznala se je vsaka napaka. Odpeljala sva, kot je treba, in sva tukaj. Seveda sva imela težave z nastavitvijo avta, ni pa bilo težav s prebitimi gumami. Moram reči, da ni bilo nobene nepričakovane težave na dirki. S tem avtom načrtujem izpeljati celotno slovensko prvenstvo. Na ta reli sva prišla samo preizkusit avto in uživat, na koncu sva pa še zmagala," je po reliju razmišljal Humar.

Trček obdržal vodstvo na slovenskem prvenstvu
Četrti skupno je bil Jani Trček (Mitsubishi Lancer EVO X, + 2:38), zmagovalec uvodne dirke slovenskega DP-ja na avstrijskem Koroškem, ki je tako obdržal skupno vodstvo v slovenskem seštevku. Prvo peterico je zaokrožila Asja Zupanc.

Zmagoslavje Humarja na reliju Saturnus