Uspeh Hyundaija je z drugim mestom dopolnil Norvežan Andreas Mikkelsen, ki je na koncu zaostal 48 sekund. Tretji je bil Francoz Sebastien Ogier (Citroen).

Neuville je dosegel drugo letošnjo zmago, drugo v Argentini po letu 2017 in skupno 11. v karieri. Foto: EPA
Neuville je dosegel drugo letošnjo zmago, drugo v Argentini po letu 2017 in skupno 11. v karieri. Foto: EPA

Neuville je povečal vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima zdaj 110 točk, deset več kot Ogier. Tretji je Estonec Ott Tänak (Toyota) z 82 točkami, četrti Britanec Kris Meeke (Toyota) s 54 točkami, peti pa Valižan Elfyn Evans (M-Sport Ford) s 43 točkami. Med konstruktorji vodi Hyundai s 157 točkami pred Toyoto (120 točk) in Citroenom s 117 točkami.

"Ves konec tedna sem imel super avtomobil. A vseeno sem garal za ta dosežek, vesel sem, da se je izšlo z novimi točkami za SP," je dejal Belgijec in dodal: "Ne gre le za ta reli, pomemben je dosežek celotne ekipe in sezone. Pozna se napredek, strokovno delo daje sadove." Pri Hyundaiju se bodo tako lahko optimistično podali tudi v Čile, kjer bo čez 14 dni reli na ravni SP-ja doživel premiero, terena pa ne pozna nihče.

Delo mu je olajšal tudi Tänak, ki je bil do polovice resen tekmec za zmago, potem pa v soboto zvečer zletel s ceste. Danes je sicer nadaljeval dirko, toda zaradi časovnega pribitka na nedokončanih hitrostnih preizkušnjah ni mogel višje kot do osmega mesta.

Na vrhu sta tako za zmago obračunala Hyundaijeva dirkača, a pravega vprašanja o tem, kdo bo prvi in kdo drugi, ni bilo. Mikkelsen je zaostajal preveč, da bi lahko danes, ko so bile na sporedu le še tri hitrostne preizkušnje, naskakoval zmago, bolj se je ukvarjal s tekmeci za seboj, Ogier je nazadnje za njim zaostal dobrih 16 sekund.

Še tesnejši pa je bil boj za zadnjo stopničko, kjer je Kris Meeke šele v zadnji hitrostni preizkušnji izgubil tretje mesto zaradi težav s predrto pnevmatiko; predtem je bil trdno tretji, na koncu ga je Ogier premagal le za 1,4 sekunde. Obenem pa je Francoz tudi dobil zadnjo preizkušnjo, "power stage", in s tem dodatnih pet točk v SP-ju, drugi je bil Jari-Matti Latvala, tretji pa Neuville.