Vodilni Belgijec Thierry Neuville. Foto: EPA
Vodilni Belgijec Thierry Neuville. Foto: EPA
Rovanperä na reliju po Hrvaškem zletel s ceste

Vodilni v skupni razvrstitvi, 20-letni Finec Kalle Rovanperä, pa je že v prvi hitrostni preizkušnji doživel nesrečo, končal ob cesti in poškodoval svoj avtomobil.

Skupaj s sovoznikom pa se v nesreči nista poškodovala, zato upata, da jima bodo usposobili njuno toyoto yaris, da bosta ob časovnem pribitku v soboto in nedeljo še lahko dirkala.

Voznik hyundaija i20 je sicer pri treh dopoldanskih v popoldanskem delu ostal brez zmage v štirih hitrostnih preizkušnjah, a je vseeno obdržal 7,7 sekunde prednosti pred drugouvrščenim voznikom toyote yaris, sedemkratnim svetovnim prvakom, Francozom Sebastienom Ogierjem. Tretji, še en voznik toyote yarisa, Valižan Elfyn Evans zaostaja osem sekund. Četrti je Estonec Ott Tänak, njegov zaostanek je že večji, za vodilnim zaostaja 31,9 sekunde.

Od štirih slovenskih posadk najboljša Peljhan in Čar
Na reliju nastopajo tudi štiri slovenske posadke, Darko Peljhan in Matej Čar sta na 35. (+11:59,5), Grega Premrl in Gregor Brešer na 47. (+16:07,3), Aljoša Novak in Jaka Cevc na 53. (+18:44,7), Primož Brazda in Primož Tavčar pa na 54. mestu (19:42,0). Prvi dan tekmovanja je uspešno končalo 61 posadk.

Hrvaški reli v okolici Zagreba in Karlovca je sestavljen iz 20 hitrostnih preizkušenj, dolgih 300,32 kilometra.